Auto 24 August 2010 00:05
Volkswagen tatoneaza terenul pentru a cumpara marca Alfa Romeo, dar italienii se tin pe pozitii si nu vor sa vanda. Au chiar un plan de relansare pentru Alfa.

Inca de la inceputul acestui an, VW a pornit o campanie de achizitii pentru a-si spori vanzarile la nivel de grup (cu intentia de a depasi Toyota la nivel global). Nemtii au pus ochii pe Alfa Romeo, o marca ce nu se descurca prea bine in cadrul grupului Fiat. Linia de modele este una actuala, moderna si se asteapta o reactie foarte buna a publicului fata de noua Giulietta.

Dar aceeasi linie de modele este foarte subtire. Volum de vanzari ar putea face doar MiTo, 159 si noua Giulietta, pentru ca celelalte modele (Brera, Spider, GT si 8C) sunt in alta categorie.

Alfa Romeo GiuliettaIdeea este ca italienii nu au gestionat foarte bine aceasta marca si ei stiu asta. La fel cum a simtit si VW ca exista mult potential. Grupul Fiat nu vrea insa sa vand Alfa si au spus-o destul de clar. Ba chiar vor sa relanseze aceasta marca, vizand o cifra de vanzari de 500.000 de unitati pentru anul 2014, cam de 5 ori mai mult decat anul trecut. Planul acesta este realizabil, spun italienii, cu ajutorul a 6 modele noi care ar urma sa debuteze pana in 2014.

Personal, n-as vrea sa vad Alfa la nemti. Desi exista multe avantaje... citeste continuarea articolului pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.