Auto 6 Octombrie 2010 00:05
Saab a ajuns la un acord cu BMW pentru furnizarea de motoare. Deocamdata sunt vizate motoarele pe benzina, mici.

Saab mai face un pas catre independenta, dupa ce a scapat de GM si a fost cumparat de Spyker. Suedezii depind insa de motoarele furnizate de GM si vor sa scape de aceasta dependenta cat mai repede. Primul pas a fost facut deja, dupa ce Saab a ajuns la un acord cu BMW pentru furnizarea de motoare.

Intelegerea se refera la propulsoarele pe benzina si anume la unitatile cu 4 cilindri, de 1,6 litri, turbo. Acest motor ar urma sa debuteze pe noua generatie Saab 9-3, care va fi prezentata in 2012.
Evident, este usor de banuit, mai ales ca nici unul dintre cei 2 constructori nu a dat prea multe detalii, ca suedezii ar vrea mai mult. Probabil si-ar dori si motoarele mai mari, pe benzina, de la BMW, dar si pe cele turdodiesel, care i-ar ajuta sa scape aproape complet de tehnologia GM. Ba chiar se speculeaza ca.. continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.