Avem cele mai noi masini comparativ cu vecinii bulgari si unguri, le spalam cel mai des, dar nu ne grabim sa le incaltam cu pneuri de iarna.

“Din regiune” inseamna ca ne comparam doar cu Ungaria si Bulgaria. Chevrolet a comandat si publicat apoi un studiu (foarte interesant) privind cateva aspecte ale pietei auto din zona noastra si obiceiurile de intretinere a masinii.

Din studiu reiese ca romanii au cele mai noi masini, 70% dintre acestea fiind mai noi de 6 ani si 33% mai noi de 3 ani. Bulgarii stau mult mai prost, 80% dintre masinile lor fiind mai vechi de 6 ani. Va intrebati de ce? Pai, din cate am observat eu, toate vechiturile romanesti sunt inmatriculate in Bulgaria. (glumesc, la studiu au raspuns doar cetatenii tarii respective, indiferent unde au inmatriculata masina).

Avem si cele mai curate masini
, 44% dintre romani isi spala automobilele o data pe saptamana si 28% o data la doua saptamani. Vecinii bulgari isi spala masinile o data pe saptamana in proportie de 35% si 26% o data la doua saptamani. Ungurii isi spala masinile mai rar, 45% dintre ei declarand ca o fac o data pe luna.

Si aici am o explicatie. Aveti idee cat praf este in Romania? Enorm de mult! Daca aveti masina... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.