Volvo a lansat oficial noul XC70 odata cu debutul Show-ului Auto de la Geneva.

Volvo a lansat oficial noul XC70 odata cu debutul Show-ului Auto de la Geneva. Masina se afla la a treia generatie si este deja un brand recunoscut pentru versatilitate si eleganta in randul modelelor crossover. XC70 imprumuta stilul premium al noului Volvo V70 si ofera in plus cateva solutii inovatoare care ii sporesc flexibilitatea si latura practica si functionala.

Volvo a lansat modelul XC70Plastic vorbind, flexibilitatea modelului se traduce prin doua aspecte principale. XC70 se comporta ca o limuzina atunci cand este condus pe strazile orasului, insa reuseste sa ofere senzatii veritabile de offroader daca soferul il conduce in locuri accidentate. Lex Kerssemakers, Vice Presedinte Volvo Cars, ofera propria viziune asupra modelului: "Noul XC70 a fost creat pentru persoanele care vor sa isi transforme visele in realitate".

Creatorii noului Cross Country sustin ca masina este superioara din toate punctele de vedere modelului anterior. "Calitatea noului XC70 este un raspuns ferm al Volvo fata de nevoile si asteptarile in continua crestere ale publicului", sustine Kerssemakers.

Volvo a lansat modelul XC70Cel mai avansat sistem de protectie pentru copii

Inginerii de la Volvo sustin ca XC70 este masina cu cel mai avansat sistem de siguranta destinat copiilor. In bancheta spate poate fi integrata o perna reglabila pe inaltime, destinata copiilor. Dispozitivul permite celor mici sa priveasca fara probleme pe ferestrele laterale si in acelasi timp ii pozitioneaza in raza de actiune a airbag-urilor si a cortinelor laterale de protectie in caz de accident.

Volvo a lansat modelul XC70Pentru protectia pasagerilor Volvo a intarit structura de rezistenta a XC70. Masina este si mai rezistenta in cazul unui impact lateral si in acelasi timp mai usoara gratie materialelor si tehnologiilor de ultima generatei utilizate. Sub capota si in partea din spate a XC70 au fost prevazute zone de deformare ("crumple zone") care au rolul de a absorbi energia degajata de un eventual impact puternic.

Volvo a lansat modelul XC70In cazul unei coliziuni din spate, XC70 isi protejaza pasagerii cu ajutorul sistemului WHIPS care asigura deplasarea inainte-inapoi a scaunului din fata, conform miscarii corpului. Sistemul WHIPS este oferit in echipamentul standard pe toate modelele Volvo.

Pentru protectia pietonilor sau a biciclistilor, dar si a altor masini aflate in trafic, XC70 a primit bare de protectie capabile sa absoarba socul impactului.

Volvo a lansat modelul XC70Sisteme suplimentare de control si siguranta

Comenzile cele mai uzitate de soferul modelului XC70 au fost pozitionate in cele mai usor accesibile locuri, pe volan si pe consola centrala. Masina poate fi dotata cu un sistem de camere montate in oglinzi (BLIS), care monitorizeaza asa numitul "punct mort" din campul vizual al soferului. Un alt sistem (IDIS) evalueaza permanent conditiile de trafic, iar daca soferul conduce pe o sosea aglomerata unde are nevoie de toata atentia, atunci sistemul redirectioneaza apelurile de pe telefonul mobil sau reduce sonorul radioului.

Volvo a lansat modelul XC70Cu ajutorul unei telecomenzi numite Personal Car Communicator posesorul XC70-ului poate bloca usile masinii sau aprinde luminile de pozitie de la o distanta de 100 de metri. Telecomanda are dimensiuni normale si poate semnaliza daca cineva incerca sa patrunda prin efractie in masina utilizand un senzor de detectare a batailor inimii ("heart beat sensor").

XC70 primeste 6 cilindri in linie

Offroader-ul a primit doua motorizari premium. Este vorba de un motor cu 6 cilindri in linie pe benzina si deja apreciatul turbodiesel cu cinci cilindri in line. Primul propulsor are o capacitate de 3.2 litri si este capabil sa produca 238 de CP. Diesel-ul dezvolta 185 CP si un cuplu de 400 Nm. Pentru ca masina sa beneficieze de cea mai buna transmisie Volvo vinde XC70-ul cu noua cutie de viteze in 6 trepte Geartronic capabila sa functioneze atat automat, cat si manual.

Volvo a lansat modelul XC70Tehnologia Four-C

XC70 dispune optional de un sistem marca Volvo numit Four-C care monitorizeaza permanent conditiile de deplasare a masinii si adapteaza setarile sasiului in functie de viteza si conditia drumului. Unul dintre inginerii Volvo care au lucrat la acest sistem declara ca "XC70 este mult mai usor de condus datorita Four-C si ofera un randament superior".

XC70 este un vehicul offroad, deci este utilat cu tehnologie All Wheel Drive. Ambreiajul hidraulic distribuie permanent puterea motorului catre cele doua punti astfel incat XC70 sa beneficieze de cea mai buna aderenta. Daca masina intra in derapaj soferul este ajutat de sistemul de Control al Stabilitatii si Tractiunii (DSTC) sa pastreze XC70-ul pe sosea. Oricum, XC70 este un vehicul cu grad mare de stabilitate, gratie dimensioanrii bine proportionate si adaptate la sistemul de suspensie.

Gadget-uri si confort

Exteriorul, sistemele de siguranta sau motorizarea XC70 sunt de nivel premium. In aceeasi nota se prezinta si interiotrul masinii in ceea ce priveste dotarile si confortul pasagerilor. Habitaclul este mai spatios decat al predecesorului sau. Scaunele pot fi ventilate si adaptabile electric vertical si orizontal.

In functie de optiuni, XC70 poate fi echipat cu cele mai noi sisteme audio si video. Scaunele din fata pot incorpora in partea din spate LCD-uri cu diagonala de maximum 17 cm. Acestea sunt conectate la un sistem DVD, independent de sistemul audio (capabil sa inteleaga si format MP3 sau WMA).

Un alt sistem care pozitioneaza XC70 in familia premium este ultima generatie de RTI (Road Traffic Information) care beneficiaza de harti actualizate cu noile state UE, printre care si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.