Bentley a operat un facelift discret modelului Continental GT si a lansat o versiune speciala, mai puternica si mai rapida: Continental GT Speed.

Clientii care isi doresc un Continental GT, dar au o problema cu faptul ca si vecinul din vila alaturata are unul, se pot orienta catre cel mai nou model Continental: GT Speed.

GT Speed este practic un upgrade al lui Continental GT si se distinge printr-o putere mai mare a propulsorului W12 biturbo, de 6 litri. Inginerii au schimbat unele repere ale motorului cu unele mai usoare, au reprogramat sistemul electronic de gestiune astfel incat motorul dezvolta cu 9% mai multa putere si cu 15% mai mult cuplu decat cel de pe Continental GT.

610 CP: Bentley Continental GT Speed
Puterea maxima obtinuta dupa aceste modificari este de 610 CP/6.000 rpm (fata de 560 CP), iar cuplul a ajuns la valoarea de 750 Nm/1.750 rpm (650 Nm pentru Continental GT). Performantele au crescut corespunzator, acceleratia de la 0 la 100 km/h fiind de 4,5 secunde (4,8 secunde pentru Continental GT). 200 km/h sunt atinsi in 10,2 secunde, iar viteza maxima a crescut de la 318 km/h la 326 km/h.

610 CP: Bentley Continental GT Speed
Modificari au fost aduse si suspensiilor, pentru o tinuta de drum mai ferma. Greutatea masinii a scazut cu 35 kg, dar ramane la un nivel foarte mare: 2,35 tone.

Cu 610 CP, Continental GT Speed este cel mai puternic Bentley de pana acum si primul care reuseste sa treaca de 320 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.