Americanii de la Shelby Supercars au anuntat ca, la sfarsitul acestei luni, vor incerca sa depaseasca recordul mondial pentru o masina de serie si implicit sa il detroneze pe Bugatti Veyron cu cei 407 km/h ai sai.

Cei de la SSC vor face testul pe o portiune de autostrada ce va fi inchisa traficului, aflata in apropiere de Washington. Oficiali de la Cartea Recordurilor vor fi prezenti la test pentru a valida rezultatul. Procedura cere ca masina sa parcurga traseului in ambele sensuri, in mai putin de 60 de minute, viteza maxima finala fiind calculata ca medie a vitezelor maxime la cele doua treceri.

SSC Ultimate Aero TT vrea recordul lui Veyron

Acum ceva timp, pe parcursul unor teste ale sistemului de transmisie, SSC Ultimate Aero TT a ajuns la viteza de 388,49 km/h, cu pedala de acceleratie la 71% din cursa.

SSC Ultimate Aero TT vrea recordul lui Veyron
SSC Ultime Aero TT dispunde de un motor V8 de 6,3 litri, supraalimentat cu doua turbocompresoare, care produce 1.183 CP/6.950 rpm si 1.481 Nm/6.150 rpm. Masina atinge 60 mph (96 km/h) in 2,78 secunde, iar viteza maxima ramane sa fie stabilita la acest test.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.