Volkswagen a lansat versiunea Golf BlueMotion, a patra din seria modelelor economice, dupa Polo, Passat si Passat Variant.

Golf BlueMotion se bazeaza pe modelul echipat cu motorul 1.9 TDI de 105 CP, dar vine cu cateva modificari care au ca rezultat scaderea consumului mediu de la 5,1 l/100 km la 4,5 l/100 km si a nivelului emisiilor de CO2 de la 135 g/km la 119 g/km. Asa se face ca Golf BlueMotion poate parcurge acum chiar si peste 1.200 km cu un plin de motorina (55 de litri).

Pentru a ajunge la acest nivel de consum, inginerii au scazut turatia de relanti a propulsorului, au modificat rapoartele treptelor a treia, a patra si a cincea si au umblat la aerodinamica. Astfel, grila radiatorului este aproape inchisa, caroseria a fost coborata, au fost montate pneuri cu rezistenta mica la inaintare, rezultatul fiind scaderea coeficientului aerodinamic de la 0,32 la 0,30.

Datorita acestor modificari, viteza maxima creste de la 187 km/h la 190 km/h (limitata electronic).

Golf BlueMotion nu este disponibil in Romania. In Germania este oferit in doua versiuni de echipare, Trendline si Comfortline, la un pret de 20.615 euro (pentru Trendline), cu doar 315 euro mai mult decat un Golf Trendline 1.9 TDI normal.

VW Golf BlueMotion: 4,5 litri/100 km!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.