Multi constructori mizeaza in prezent pe dezvoltarea masinilor cu propulsie hibrida, iar cativa dintre ei ofera si pe piata asemenea exemplare.

Cei de la Mini au comandat un studiu care a aratat ca perceptia oamenilor este aceea ca modelele diesel nu se pot compara cu modelele hibrid, din punct de vedere al laturii ecologice. Mini vrea sa arate totusi ca modelul Mini One D (echipat cu propulsor turbodiesel) este la fel de ecologic sau, in unele cazuri, mai ecologic decat unele modele hibrid disponibile pe piata. Astfel, englezii iau exemplul Toyotei Prius, cea mai apreciata masina hibrid, si arata ca emisiile de CO2 sunt la acelasi nivel si pentru Prius si pentru Mini One D: 104 g/km.

Mai mult, englezii afirma ca Mini One D emite mai putin CO2 decat Honda Civic Hybrid, masina care produce 109 g/km.

Pentru Mini One D britanicii nu au adoptat o tehnologie hibrid, dar masina vine cu cateva solutii pentru a limita emisiile de CO2 si consumul de motorina: regenerarea fortei produsa la franare, sistem Start/Stop si indicator pentru schimbarea optima a treptelor de viteza.

Acelasi sondaj, comandat to de Mini, arata ca argumentul decisiv in cumpararea unei masini ramane pretul, urmat de stilul masinii si, pe locul 3, de design.

Mini One D, la fel de ecologic ca masinile cu propulsie hibrida?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.