Audi vrea neaparat sa puna in umbra divizia M Power a lui BMW si AMG-ul lui Mercedes.

Satui probabil de comparative in care sa-si vada cea mai puternica masina pe locul doi, sau mai rau, trei, cei de la Audi vor sa fie clar: RS6 este peste M5 si C63 AMG. Ca sa fie siguri de asta, au scos pur si simplu o masina a carei putere poate starni invidia unui Ferrari. RS6 vine echipat cu un propulsor V10, acelasi cu cel de la Audi S6 si S8, dar cu modificari de amploare, printre acestea numarandu-se si supraalimentarea cu doua turbocompresoare. Puterea maxima este de 580 CP, semnificativ peste cea a lui BMW M5 (507 CP) si poate si peste cea a viitorului E63 AMG care va fi pe piata spre sfarsitul anului 2009. Cuplul maxim este de 650 Nm si mai mult decat atat, este disponibil intre 1.500 si 6.250 rpm!

Noul Audi RS6 Avant: 580 CP!
Cu 580 CP si tractiune integrala, RS6 atinge 100 km/h in doar 4,6 secunde si 200 km/h in 14,9 secunde, in ciuda masei de putin peste doua tone a masinii. Nu ca ar conta in vreun fel pentru viitorii posesori, consumul mediu este de 13,9 l/100 km. Viteza maxima a masinii este bineinteles limitata la 250 km/h, dar dupa lansarea de anul viitor se vor gasi sigur cativa tuneri care vor scoate limitarea electronica.

Noul Audi RS6 Avant: 580 CP!
Suspensia este reglabila si promite o tinuta de drum foarte buna, iar franele cu discuri ceramice, oferite optional, vor avea grija de deceleratii impresionante.

Un alt mic amanunt este ca RS6 nu va fi oferit decat in versiunea break.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.