BMW a instalat pe modelele Seria 6 Coupe si Convertible un propulsor turbodiesel dispus sa puna in umbra motoarele pe benzina.

Avantajele motoarelor diesel nu mai stau doar in consumul scazut de combustibil si in pretul mai mic al motorinei. Oricum aceste caracteristici nu conteaza cand vorbim de masini din segmentul sport sau cel de lux. Propulsoarele diesel au inceput sa fie oferite intr-un segment destul de exclusivist datorita faptului ca ofera in plus un cuplu motor excelent, imposibil de atins deocamdata de motoare pe benzina la acelasi nivel de cilindree.

Coupe de lux, economic: 6,9 l/100 km!

BMW a prezentat la Frankfurt o varianta cu face lift a Seriei 6 si totodata a anuntat ca va echipa sportivul coupe si cabrioletul cu motorul turbodiesel de 3 litri, supraalimentat cu doua compresoare. Motorul dezvolta o putere maxima de 286 CP si 580 Nm/1.750 rpm si are un consum mediu de 6,9 l/100 km (7,2 litri/100 km pentru cabrio).

Coupe de lux, economic: 6,9 l/100 km!
Poate nivelul de putere nu pare impresionant, dar ii permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 6,3 secunde (6,6 secunde pentru cabrio), viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.