BMW a prezentat a doua versiune de caroserie pentru sportivul M3, care intra in competitie directa cu Audi RS4.

Din cele patru generatii de BMW M3 oferite pana acum, doar doua au beneficiat si de versiunea sedan: a doua generatie si actuala. BMW spera ca in acest fel sa mareasca segmentul caruia i se adreseaza masina, adica sa tenteze si acei potentiali clienti care tin la aspectul practic al unei masini. Asta cu toate ca, pentru o masina sport, coupe-ul nu este deloc nepractic.

Este evident ca, pentru a castiga din punct de vedere practic, s-au facut mici concesii la nivelul sportivitatii, dar aceste concesii sunt atat de mici incat e putin probabil sa fie simtite de un client obisnuit, cu atat mai mult cu cat berlina dispune de aceleasi sisteme electronice ca si coupe-ul.

Noul BMW M3 Sedan
Motorul este bineinteles acelasi V8 de 4 litri care dezvolta 420 CP/8.300 rpm si 400 Nm/3.900 rpm, insa masa masinii este mai mare, datorita celor doua portiere in plus dar si faptului ca s-a renuntat la plafonul din fibra de carbon. Cu toate acestea M3 Sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, cu doar 0,1 secunde mai slab decat coupe-ul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.