Ford a lansat o editie speciala a lui Mustang inspirata din filmul care care a contribuit la celebritatea muscle-car-ului american.

Dupa isteria provocata de lansarea modelului Mustang in 1964, masina a mai bifat un succes de imagine prin aparitia in filmul "Bullit" cu Steve McQueen, in 1968. Pentru entuziastii Mustang cea mai memorabila faza a filmului este urmarirea de 7 minute pe strazile din San Francisco, urmarire in care Frank Bullit (Steve MCQueen) pleaca pe urmele a doi oameni aflati intr-un Dodge Charger. Un amanunt deloc de neglijat este faptul ca regizorul filmului nu a folosit nici un fel de coloana sonora in timpul scenei de urmarire, impresia artistica fiind lasata pe seama sunetului superb al V8-ului lui Mustang.

Filmul devine realitate: Ford Mustang Bullitt!

La 40 de ani de la lansarea filmului, Ford lanseaza o editie speciala, numita Bullitt, care va cuprinde doar 7.700 de exemplare. Bazat pe Mustang GT, Bullitt dispune de multe echipamente de la FRT (Ford Racing Technology) asa ca propulsorul V8 de 4,6 litri dezvolta 315 CP si 440 Nm. Pentru o tinuta de drum mai buna suspensiile au fost modificate, la fel ca si raportul final al transmisiei.

Filmul devine realitate: Ford Mustang Bullitt!
Esapamentul este special proiectat sa reproduca sunetul inconfundabil al masinii din film, iar culoarea de baza este acceasi cu cea a Mustang-ului condus de Steve McQueen, Dark Highland Green.

Masina va fi disponibila pe piata americana la inceputul anului viitor, la un pret de 31.075 de dolari.

Pozele au fost facute special pentru a aminti de scenele de urmarire din film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.