Se pare ca Proton ia in calcul dezvoltarea unei masini destinata special musulmanilor.

Pare o gluma, dar….nu prea e. Proton, cel mai mare constructor auto din Malaezia a initiat deja cateva discutii cu parteneri din Turcia si Iran pentru a introduce pe piata o masina care se va adresa strict musulmanilor. Pietele de desfacere ar urma sa fie cele din tarile cu populatie predominat musulmana. Deocamdata exista zvonuri conform carora masina va avea o busola care sa indice permanent directia in care se afla Mecca, un compartiment special (un fel de torpedo) in care va fi tinut Coranul si unul pentru imbracamintea specifica musulmanilor.

Proton nu va dezvolta probabil o masina complet noua, ci va adapta una din gama sa actuala, daca acest proiect se va materializa. Nu se stie insa nimic despre masina care ar putea fi transformata in "automobilul islamic", la fel cum nu se poate intui deocamdata reactia musulmanilor vis-à-vis de aceasta masina. Cand spun reactie ma refer la disponibilitatea lor de a o cumpara, pentru ca e destul de clar ca vor aprecia ideea.

Sursa: BBC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.