Una dintre cele mai placute surprize de la Detroit a fost prezentarea noului model Fisker Karma, prima masina care imbina luxul cu aspecte ecologice reale.

Acesta sa fie supercarul viitorului? Fisker Karma!De fapt, Fisker Karma este si primul model de serie al constructorului Fisker Automotive, fondat de Henrik Fisker. Compania si-a propus de la bun inceput sa produca numai masini premium ecologice, cu tehnologie performanta in acest domeniu.
Primul produs este deja gata si a starnit numeroase reactii pozitive in primul rand prin prisma designului. Acesta este perfect elaborat pentru o masina premium, supersport si seamana mult cu conceptul de "coupe cu patru usi", atat de la moda in aceasta perioada. Capota este foarte lunga daca o raportam la proportiile generale ale masinii, iar bosajele aripilor sugereaza forta.

Acesta sa fie supercarul viitorului? Fisker Karma!Interiorul este conceput in stil pur high-tech, numai cu indicatoare digitale si cu suprafete cu senzor de atingere, sustinute de o iluminare de exceptie. Sunt disponibile: sistem de navigatie, bluetooth, sisteme de climatizare si de sunet complexe si cam tot ce si-ar putea dori cineva cu pretentii.

Acesta sa fie supercarul viitorului? Fisker Karma!Propulsia masinii este asigurata de un motor electric alimentat de baterii in combinatie cu un mic motor cu combustie interna. Rolul motorului clasic este in mare parte de a incarca bateriile, dar aceste este folosit si direct la propulsie, cand soferul o cere. Tehnologia este dezvoltata de Quantum Technologies special pentru Fisker Automotive si permite, in cazul modelului Karma, o autonomie de 80 km doar cu motorul electric in functiune. Oficialii Fisker spun ca, in America, foarte multi oameni care merg la lucru nu parcurg mai mult de 80 km pe zi, asa ca este posibil ca acestia sa poata folosi doar propulsia electrica, cu conditia sa incarce bateriile in fiecare zi. Bateriile pot fi incarcate si de la prizele clasice din locuinte.

Cand soferul vrea sa mearga mai repede, cu acceleratii puternice, ambele motoare furnizeaza puterea catre roti, iar masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6 secunde, viteza maxima fiind de peste 200 km/h.

Acesta sa fie supercarul viitorului? Fisker Karma!

Comercializarea masinii va incepe abia la sfarsitul anului viitor, primele 99 de exemplare fiind numerotate si semnate de fondatorul companiei, Henrik Fisker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.