Seat a produs masina cu numarul 16 milioane de la inceputul istoriei sale.

Seat a ajuns la cota 16 milioaneDe pe linia de montaj a fabricii Seat din Martorell a iesit masina cu numarul 16 milioane a marcii. Autovehiculul in cauza este un Leon Ecomotive echipat cu un motor 1,9 TDI de 105 CP cu filtru de particule si are ca destinatie de vanzare piata spaniola. Emisiile masinii sunt de doar 119 g/km de CO2 si are un consum de 3,7 l/100 km, in mediu extra-urban.

Primul model SEAT 1400 a iesit de pe linia de productie a companiei in zona Barcelona pe 13 noiembrie 1953. La acel moment, cei peste 900 de muncitori ai fabricii asigurau o rata de productie de 5 masini pe zi. La momentul actual, compania are o baza de 12.000 de angajati, incluzand staff-ul Centrul Tehnic Seat si produce aproximativ 2.000 de unitati zilnic la fabrica din Martorell.

Fabrica din Martorell produce in acest moment toata gama SEAT, cu exceptia modelului Alhambra, care se fabrica in Palmela (Portugalia).

Atingerea acestei pietre de hotar vine intr-un moment foarte important pentru Seat, compania fiind concentrata pe atingerea obiectivelor din strategia 2018, care prevede o crestere a volumului de vanzari de pana la 800.000 de unitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.