Skoda pregateste cea mai sportiva versiune a gamei Fabia.

Noua Skoda Fabia RS: Motor de 174 CP!Cei de la Autocar au aflat ca noul model Fabia RS nu va mai avea un propulsor turbodiesel, cum a avut prima generatie. Cehii pregatesc pentru noua Fabia RS un propulsor pe benzina, de 1,4 litri TSI. Un oficial Skoda a declarat celor de la Autocar ca noul model RS va avea un motor 1,4 TSI, care poate produce pana la 174 CP, dar oficialii nu au luat inca o decizie cu privire la puterea maxima a motorului.

Adica au un motor care poate livra 174 CP, dar e posibil ca puterea maxima cu care masina va veni pe piata sa fie mai mica. Adevarul e ca Volkswagen are deja un motor de 1,4 TSI care livreaza 170 CP pe Golf GT si pe monovolumul Touran, deci e posibil ca noua Fabia RS sa dispuna exact de 170 CP.

Noua Skoda Fabia RS: Motor de 174 CP!Skoda a renuntat pentru actuala generatie la un motor diesel, cum a avut pe vechea Fabia RS. Prima generatie Fabia RS a fost echipata cu turbodieselul de 1,9 litri, setat la o putere maxima de 131 CP, cuplul maxim fiind de 310 Nm. Cu ajutorul acestui motor si al unei cutii manuale cu 6 trepte, prima generatie Fabia RS accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,6 secunde, atinge o viteza maxima de 204 km/h, dar consuma, in medie, doar 5,6 l/100 km.

Sursa: Autocar via Worldcarfans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.