Dacia ar putea avea motoare de un litru pe benzina si cutie de viteze automata pentru motorul de 1,6 litri 16v pe benzina, componentele fiind furnizate de Continental AG in urma parteneriatului incheiat cu constructorul de automobile.

Dacia ar putea avea motoare de un litru si cutie de viteze automata“Continental AG se numara printre partenerii Automobile Dacia Pitesti la productia noului model Dacia Sandero. Divizia de sisteme de transmisie si actionare livreaza unitati de control ale motorului (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzina), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata (motorul de 1.6L 16v pe benzina)”, a anuntat producatorul german de componente auto Continental AG.

De asemenea, Continental mai livreaza pentru Dacia injectoare (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v pe benzina), ETC – unitate de control electronica a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci).

Cinci divizii din cele sase ale concernului echipeaza noua Dacia Sandero cu anvelope, unitati electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura si infotainment.

Dacia ar putea avea motoare de un litru si cutie de viteze automata“Pentru Continental, Romania este o locatie strategica in deservirea pietei auto din Europa de Est. Ne bucuram sa extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero”, precizeaza Martin Zaloudek, market manager Anvelope al Continental in Romania.

Pe partea de electronica automotive, Continental furnizeaza pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu si siguranta, servofrane si unitati electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu.

Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM - Body Control Unit) si aduce un plus de entertainment, furnizand, pentru modelele destinate pietei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distributiei de combustibil si tubulatura pentru servodirectie, ultimele produse la fabrica Timisoara.

Citeste articolul integral pe Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:
1. Mercedes-Benz Romania vrea peste 14 mil. euro din masini sport in 2008
2. Vanzarile marcii britanice Morgan in Romania, cele mai mari din Europa de Est
3. Vanzarile Mercedes-Benz Clasa A si B au crescut cu peste 90% la sase luni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.