Audi a prezentat una dintre vedetele sale de la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamna.

Acum ceva timp, cand cei de la Audi au prezentat modelul RS6 Avant, se zvonea ca germanii nu vor mai oferi motorul pe o alta versiune de caroserie.

Audi RS6 - Cel mai puternic Audi construit vreodata!
Iata ca intre timp, cei de la Audi au pregatit modelul RS6 si in versiunea berlina. Probabil cei ce-si doreau neaparat acest nivel de putere nu se impacau intotdeauna cu caroseria break, prea familiala din punct de vedere al aspectului.

Audi RS6 - Cel mai puternic Audi construit vreodata!

Audi RS6 este conceput sa frustreze greii gen Ferrari, Lamborghini, Porsche etc. Motorul bolidului german este un V10 de 5 litri, dopat cu doua turbocompresoare care sufla cu o presiune maxima de 1,6 bari. Puterea maxima dezvoltata de motor este de 580 CP intre 6.250 rpm si 6.700 rpm, turatia la care electronica taie alimentarea. Cuplul maxim ofera o valoare impresionanta: 650 Nm pe aproape toata plaja de turatie a motorului, intre 1.500 rpm si 6.250 rpm.
Audi RS6 - Cel mai puternic Audi construit vreodata!Motorul este unul construit parca pentru circuit si nu pentru sosea. Pe langa injectia directa de benzina, dispune si de sistem de ungere cu carter sec. Solutia se regaseste la masinile de curse si presupune ungerea prin circuit de presiune, fara sa mai existe o baie de ulei, asa cum o stim la masinile de sosea. Motivul e simplu. La vitezele cu care masinile de curse abordeaza virajele, uleiul s-ar muta catre partile laterale ale baii de si pompa ar ramane fara ulei.

Performantele dinamice sunt extraordinare, daca tinem cont ca masina are, la gol, aproape 2 tone. Acceleratia 0-100 km/h se face in 4,5 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Clientii au insa posibilitatea sa le ceara celor de la Audi limitarea vitezei maxime la 280 km/h.

Transmisia este asigurata de o cutie de viteze automata, tiptronic, cu 6 trepte. Sistemul ESP este setat sa intervina mai tarziu decat cel de pe modelul A6. Daca nu e suficient, s epoate activa modul "Sport", iar daca soferul apreciaza ca senzatiile tot nu sunt la inaltime, ESP-ul poate fi complet decuplat, siguranta ramanand in grija tractiunii quattro.

Audi RS6 - Cel mai puternic Audi construit vreodata!Interiorul este la fel de luxos, dar a primit si cateva elemente adecvate, foarte evidente. Este vorba de scaunele sport, volanul aplatizat in partea inferioara si insertiile de aluminiu.

In cazul in care masina v-a sedus deja, aflati ca va fi disponibila la mijlocul lunii octombrie, la pretul este de 105.550 euro, cu tVA inclus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.