Constructorul german a pregatit o versiune blindata a modelului X5.

Sunt destul de putini constructori de automobile premium care ofera versiuni blindate ale unor modele din gama. In general, obtinerea unei masini blindate se face prin contractarea unor firme specializate, care modifica un model normal de masina.

Cel mai dur BMW X5 oficialBMW are insa in spate si o traditie de multi ani in oferirea unor versiuni foarte sigure ale unor modele de lux din gama proprie. Germanii au prezentat modelul X5 Security, o masina destinata celor care au deja probleme, dar si celor care vor sa evite situatiile periculoase. Sunt masini foarte scumpe, dar cu protectie pe masura.

Cel mai dur BMW X5 oficialX5 Security este practic o masina blindata, care poate rezista unor atacuri violente, cu armament usor, dar de putere mare. Masina dispune de geamuri securizate, care (la fel ca si caroseria) rezista la gloante de calibru mare provenite din arme de foc usoare (gen Magnum - calibrul 44). In afara de asta, X5 Security dispune si de sistem propriu de comunicatii, plus o alarma puternica, ce poate fi cuplata unui serviciu de monitorizare.
Cel mai dur BMW X5 oficialIn cazul unui atac, geamurie si portierele se blocheaza, iar soferul are posibilitatea sa plece rapid din zona in care a fost atacat, fara sa se expuna riscului de a fi impuscat. Pneurile masinii sunt unele speciale care permit masinii sa ruleze, in caz de pana, cu 80 km/h pe o distanta de 50 km, suficient pentru ca ocupantii sa fie in siguranta si sa aiba timpul necesar pentru a obtine ajutor.

Motorul masinii este nemodificat: un V8 de 4,8 litri, care dezvolta 355 CP si care poate propulsa masina la 100 km/h in 7,5 secunde, in ciuda adaosului serios de greutate. Viteza maxima este limitata electronic la 210 km/h.

Cel mai dur BMW X5 oficial


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.