Ford Europa a invitat in Romania, in septembrie, 40 din cei mai importanti furnizori din industria auto, pentru a le prezenta planurile companiei pentru fabrica din Craiova, informeaza compania.

Ford prezinta in septembrie planurile sale la Craiova"Conferinta este un exemplu ce arata ca onoram angajamentele pe care ni le-am asumat in timpul procesului de privatizare, cand am spus ca vom incuraja furnizorii nostri in a deschide centre de operatiuni in Romania, fie folosind pentru activitatea lor furnizori romani ca parteneri, fie deschizand reprezentante proprii pentru sustinerea productiei noastre de la Craiova ", a spus John Fleming, presedinte si CEO, Ford Europa.

Fleming a mai spus ca nu vor mai fi anuntate investitii suplimentare sau detalii privind planurile de angajare.

Majoritatea companiilor care vor fi prezente in septembrie sunt deja furnizori de componente pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia.

"Conferinta din Craiova face parte din strategia noastra de implicare a furnizorilor si este urmatorul pas logic in planificarea si pregatirea productiei la fabrica noastra din Romania," a spus Birgit Behrendt, director executiv, Programe Globale si vice presedinte pentru Achizitii, Ford Europa.

Behrend a mai spus ca "pe langa informarea furnizorilor cu privire la planurile noastre pentru Craiova, in timpul intalnirii se vor oferi detalii legate de oportunitatile locale de afaceri, de la identificarea companiilor romanesti capabile de a livra bunuri si servicii, pana la oportunitatile existente pentru stabilirea propriilor operatiuni in Romania.”

Ford prezinta in septembrie planurile sale la CraiovaLa inceputul acestui an, odata cu preluarea fabricii din Craiova, Ford Europa a confirmat faptul ca vehiculul comercial premiat Ford Transit Connect se va produce la fabrica de la Craiova incepand cu mijlocul anului 2009. Compania a confirmat de asemenea faptul ca, in 2010, va intra in productie, numai la Craiova, un nou model din clasa mica care insa nu va fi noua Fiesta.

Citeste articolul integral pe Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:
1. General Motors si-ar putea vinde fabrica de cutii de viteza din Franta
2. Dacia Sandero ar putea avea concurent modelul indian Tata Indica Vista in 2009
3. Elvetienii nu renunta la ideea de a interzice SUV-urile pe teritoriul lor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.