Suedezii etaleaza trei modele cu cele mai mici consumuri de carburant, din gama Volvo.

Cei de la Volvo au ales Salonul Auto de la Paris pentru a prezenta ofensiva lor in segmentul modelelor ecologice, dar cu propulsie conventionala. Suedezii si-au denumit gama ecologica DRIVe, iar aceasta include deja 3 modele din clase diferite, toate echipate cu acelasi propulsor.

Cele mai economice modele Volvo - Gama DRIVeCele 3 modele ecologice sunt versiuni ale modelelor C30, S40 si V50, toate avand sub capota acelasi propulsor turbodiesel de 1,6 litri. Inginerii au studiat fiecare model in parte si au identificat toate capitolele la care se puteau face imbunatatiri. Le-au selectat pe cele mai eficiente si au trecut la treaba.

Unul dintre cele mai importante capitole este aerodinamica. Masinile au primit spoilere redesenate, panouri pe dedesubt pentru o mai buna curgere a aerului, grile de radiator acoperite si jante/capace de jante optimizate din punct de vedere aerodinamic.

Cele mai economice modele Volvo - Gama DRIVeDe asemenea, s-a intervenit si la nivel de tehnica. Astfel, uleiul de transmisie a fost inlocuit cu unul cu vascozitate redusa, pneurile Michelin sunt cu rezistenta redusa la inaintare, electronica motorului a fost modificata, la fel si racirea. Si modificarea raporturilor treptelor 3,4 si 5 din cutia de viteze a avut un rol important, iar soferul se poate orienta in schimbarea treptelor si dupa indicatiile unui indicator din bord.

Rezultatul? Masinile au ajuns sa aiba un consum mediu de doar 4,4 litri/100 km, pentru C30 si 4,5 litri/100 km pentru S40 si V50. Modelul C30 1,6D DRIVe consuma pe autostrada doar 3,7 l/100 km la viteza constanta pe autostrada.

Cele mai economice modele Volvo - Gama DRIVeEvident, emisiile de CO2 au scazut simtitor. C30 emite doat 115 grame/km, iar celelalte doau modele 118 grame/km.

Volvo spera sa vanda anul viitor peste 20.000 de exemplare DRIVe, in conditiile in care modelele vor fi distribuite pe cam toate pietele din Europa. Fata de modelele din care deriva, masinile din programul DRIVe vor costa cu 150 pana la 450 de euro mai mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.