Red Bull Romaniacs, cursa unica in lume, declarata de la prima editie cea mai dura cursa Hard Enduro din lume, a doua cursa ca importanta dupa Dakar, va incepe pe 13 septembrie la Sibiu.

Anul acesta este cea de-a cincea editie a Red Bull Romaniacs. Prima editie a avut loc in 2004.

La eveniment participa 218 concurenti din 29 de tari. “Initial au fost inscrisi 230 (numar record in comparatie cu ceilalti ani, inscrierile fiind deja inchise dupa o luna de la anuntarea evenimentului”, au declarat, pentru Wall-Street, oficialii Red Bull Romania.

O motocicleta pentru o asemenea cursa costa intre 6.000 si 8.000 de euro, potrivit organizatorilor.

Red Bull Romaniacs, a doua cursa ca importanta dupa Dakar, incepe vineri la Sibiu”Asteptam in jur de 8.000 - 10.000 de spectatori. Prologul (un fel de calificari pentru ordinea de start din cadrul concursului) va avea loc chiar in centrul Sibiului, asa ca locatia este foarte accesibila. In celalalte zile, concurentii vor trece si prin locuri accesibile spectatorilor, insa in mare parte cursa va fi pe munte, in padure, etc. si este mai greu sa ajungi”, au mai spus oficialii Red Bull Romania.

Pentru desfasurarea cursei sunt necesari 7 trackmanageri, 40 puncte de control, 16 benzinarii,13 echipe de salvare, un elicopter de salvare, peste 40 de persoane care se ocupa efectiv de organizare.

Organizatorii Red Bull Romanics au stabilit pentru aceasta editie un traseu mult mai spectaculos decat in anii trecuti. Concurentii prezenti la startul editiei din acest an vor fi nevoiti sa treaca peste 19 obstacole artificiale.

Pentru ca publicul sa aiba o vizibilitate cat mai buna, vor fi amenajate sapte puncte speciale pentru spectatori.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.