Constructorul nipon a prezentata o noua galerie foto cu cel mai mic model din gama.

Daca modelul Aygo de la Toyota este de clasa mini si vi se pare mic, atunci trebuie sa vedeti noul model IQ.

Galerie foto: Toyota IQ - cel mai mic model ToyotaNoul model de clasa supermini masoara putin sub 3 metri lungime (2.985 mm). Ca sa aveti un termen de comparatie trebuie spus ca Toyota Aygo are o lungime de 3.405 mm, sensibil mai mult decat noua IQ. Daca vreti un alt termen de comparatie, IQ este cu aproximativ jumatate de metru mai lunga decat smart fortwo.

Cu toate acestea IQ are un ampatament de 2 metri, datorita in special rotilor plasate la extremele caroseriei.

Galerie foto: Toyota IQ - cel mai mic model ToyotaMasina va fi destinata strict deplasarilor urbane si va fi disponibila cu propulsoare pe benzina si diesel de capacitate foarte redusa. In multe tari, IQ va fi avantajata la nivelul fiscalitatii, deoarece va avea emisii foarte reduse de CO2.

Galerie foto: Toyota IQ - cel mai mic model ToyotaInteriorul va oferi suficient spatiu, spune constructorul, pentru 4 persoane, dar probabil ca asta depinde mult si de gabaritul acestora. In rest, IQ va avea suficiente sisteme de siguranta si cam toate dotarile de confort strict necesare unei masini moderne.

Toyota a declarat ca asteapta un rezultata de 5 stele la testele EuroNCAP, dar pare destul de putin probabil avand in vedere dimensiunile foarte reduse.

Galerie foto: Toyota IQ - cel mai mic model Toyota

Galerie foto: Toyota IQ - cel mai mic model Toyota


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.