Ford Ka, fabricat la uzina din Tychy, Polonia, va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, ajungand la vanzare la inceputul anului viitor, potrivit Autonews.

Ford Ka fabricat in Polonia, la vanzare in 2009Potrivit oficialilor Ford, compania a vandut 35.700 de unitati din modelul Ka pe principalele 19 piete din Europa de Vest, in primele opt luni ale anului.

Ford va produce 120.000 de masini pe an la fabrica din Polonia, ca parte a unui acord de cooperare intre Ford si Fiat, care isi construieste la aceeasi fabrica modelul Fiat 500.

“Acum trei ani am ajuns la un acord cu Fiat pentru a produce noul Ka aici in Tychy. Unul dintre punctele forte ale acestei cooperari a fost ca ambele parti vor fabrica masini care vor arata diferit”, a spus Ian Slater, vice-presedinte de comunicare si relatii publice, Ford Europa.

Ford a investit 120 de milioane de euro in proiect, inclusiv construirea unui nou atelier pentru vopsire ecologica.

Prin introducerea in fabricatie a noului Ka la Tychy au fost creeate circa 1.000 de locuri de munca in fabrica si altele la furnizorii locali.

Ford Ka fabricat in Polonia, la vanzare in 2009Noua generatie a modelului Ka se integreaza in limbajul estetic promovat in momentul de fata de Ford si nu mai aminteste de prima generatie decat la nivelul proportiilor. Masina va fi promovata tot ca fiind una de stil, dar Ford aminteste ca pretul va fi unul excelent in raport cu ce are de oferit Ka.
In comunicatul de presa, Ford spune ca micul Ka va stabili un nou standard la manevrabilitate si agilitate in clasa mini si ramane de vazut in ce masura este adevarat, mai ales ca platforma tehnica a lui Ka este aceeasi de pe Fiat 500.

Ford Ka fabricat in Polonia, la vanzare in 2009Ford a anuntat si motorizarile masinii, la debut fiind vorba de un propulsor pe benzina si unul turbodiesel. Motorul pe benzina are 1,2 litri, dezvolta 69 CP, consumul fiind mai mic cu 21% fata de cel al modelului anterior echipat cu un motor de 1,3 litri.

Turbodieselul este unul de 1,3 litri, puterea maxima fiind de 75 CP, iar consumul mediu inregistrand valoarea de 4,2 l/100 km. Este prima data cand Ka primeste un propulsor diesel. Masina va fi promovata si ca fiind una destul de ecologica avand in vedere ca nici unul din cele doua motoare nu emite mai mult de 120 grame de CO2 pe kilometru.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.