Fiat a prezentat o versiune mai ecologica a lui Grande Punto.

Fiat Grande Punto Natural Power - peste 1.000 km autonomiePe fondul cresterii semnificative a vanzarilor modelelor Fiat alimentate cu gaz metan, in Italia, constructorul italian a mai lansat o versiune ce poate utiliza acest tip de combustibil. Este vorba de Grande Punto Natural Power, model propulsat de un motor de 1,4 litri, cu 2 supape/cilindru, care dezvolta 77 CP. Propulsorul poate fi alimentat si cu gaz metan, dar si cu benzina.

Fiat Grande Punto Natural Power - peste 1.000 km autonomieRezervorul de gaz are o capacitate de 84 de litri, iar autonomia oferita de acesta este de 310 km. Daca mai adaugam si cei 45 de litri ai rezervorului de benzina rezulta ca Grande Punto Natural Power poate acoperi peste 1.000 km fara realimetare. Italienii au facut si un calcul (valabil pentru piata din Italia) si ne spun ca un plin de gaz metan costa 12 euro, iar costul pentru a parcurge 100 km cu acest tip de combustibil este de 3,8 euro.

Fiat afirma ca propulsorul de 1,4 litri este deja compatibil cu normele Euro 5, emisiile de noxe fiind de doar 115 grame CO2/km.

Fiat Grande Punto Natural Power - peste 1.000 km autonomie

Fiat Grande Punto Natural Power - peste 1.000 km autonomie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.