Ford a prezentat o versiune de raliuri off-road a lui F-150.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorCel mai popular si mai vandut pick-up american de foarte multi ani - Ford F-150 - este oferit acum intr-o versiune care ii va incanta pe amatorii de raliuri. Este vorba de F-150 SVT Raptor, model creat de Ford si divizia sa de vehicule speciale SVT.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorMasina a fost creata si pentru a arata know-how-ul Ford in cursele de viteza din deserturile americane. Ford a dominat editia 2007 a cursei "Best in The Desert" si a motorizat o mare parte din masinile care au castigat de-a lungul timpului celebra cursa Baja 1000.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorF-150 SVT Raptor se vrea o masina care poate fi folosita fara nici un fel de compromisuri in activitatile de zi cu zi, dar care poate faca fata tot fara compromisuri la un rally-raid prin desert - si se pare ca se descurca foarte bine daca e sa judecam dupa pozele prezentate de Ford.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorRaptor este mai lat decat modelul F-150 normal si are o imagine mai "dura", cu un nou spoiler, prize de aer si pneuri speciale.
Suspensiile au fost sensibil modificate - sunt mai solide, iar cursa acestora este mai lunga pentru a face fata sariturilor pe care le puteti admira in galeria foto. Suspensia fata are o cursa de 28 de cm, iar cea spate de 34 cm.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorInteriorul este ornat cu piele, iar plansa de bord este pe fond rosu asortandu-se cu insertiiile de piele in aceeasi nuanta de pe scaune. Un mic amanunt interesant: volanul are in partea superioara un mic semn rosu despre care cei de la Ford spun ca serveste la orientarea soferului cand acesta lucreaza mult si in viteza cu directia.

Off-road american cu Ford F-150 SVT RaptorLa lansare, F-150 SVT Raptor este disponibil cu un propulsor V8 de 5,4 litri, care dezvolta 320 CP si 528 Nm. Masina va putea fi ulterior comandata si cu un V8 mai mare, de 6,2 litri, a carui putere maxima nu a fost comunicata.

Pick-up-ul dispune de diferential blocabil electronic, control al stabilitatii, Hill Descent Control, sistem Off-Road care optimizeaza raspunsul acceleratiei in functie de modul in care se ruleaza, etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.