Ford ofera un sistem care permite soferilor sa-si dea seama cand o masina a intrat in unghiul mort al retrovizoarelor.

Ford S-MaxStiti cu totii cat de periculos este unghiul mort, zona pe care oglinzile retrovizoare nu o acopera, atat la plecarea de pe loc cat si la viteze mari. Productorii stiu si ei si, dupa ce au incercat sa suplineasca pritr-o suprafata speciala a oglinzii au trecut la electronica.

Acest sitem este deja oferit pe modelele premium, dar Ford vine cu o asemene aoferat pentru cele mai importante modele de familie din gama, S-Max si Galaxy, intr-o prima faza, ulterior sistemul fiind disponibil si pentru C-Max si noul Focus. In plus, sistemul celor de la Ford are vantajul ca lucreaza d ela viteze foarte mici (10 km/h), ceea ce il face deosebit de folositor si in orase, la viteze reduse.

Ford

Practic s-a montat cate un radar care acopera lateralele masinii, iar cand o masina intra in acest unghi mort si nu poate fi observata in retrovizoare, sistemul comanda aprinderea unui LED la extremitatea oglinzii de pe partea unde exista masina neobservata, astfel incat soferul sa realizeze ca trebuie sa se asigure mai bine inainte sa inceapa o manevra.

Cele doua radare sunt montate la extremitatile spoilerului spate si acopera, fiecare, o zona de 3 metri in spatele masinii si 3 metri in lateral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.