Iata de ce nu merita sa dai banii pe cutiile automate cu 4 trepte, aflate in oferta catorva producatori, pe masini de succes.

Acum 10 ani nu prea gaseai o cutie automata prin gama modelelor normale, de oras. Nu avea sens sa scumpesti masina pentru o cutie de genul asta, plus ca nici clientii nu-si doreau neaparat o cutie automata pe masinile de volum.

Dar apoi clientii au inceput sa devina tot mai pretentiosi si mai comozi, asa ca au cerut cutii automate. Iar producatorii le-au dat, chiar si pe masini de clasa mica, gen Opel Corsa sau Ford Fiesta. Doar ca aceste cutii erau dintre cele mai ieftin de produs, deci 4 trepte, fara cine stie ce pretentii de sportivitate din partea lor. Ba chiar penalizau dinamica rau de tot, incat erau diferente mari intre acelasi motor, dar cu transmisii diferite.

Vremurile au evoluat insa, iar aceste cutii automate vechi, in 4 trepte, nu mai au ce cauta in... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ tabel comparativ)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.