Ford testeaza un scaun special, care monitorizeaza pulsul soferului si detecteaza eventuale probleme cardiace.
Masina ar putea deveni, peste cativa ani, un mic laborator medical. Ford testeaza un scaun special, care va putea monitoriza pulsul soferului, prin intermediul unor electrozi bine integrati in scaun, care capteaza semnalele electrice ale activitatii cordului.

Cei care se ocupa de acest proiect spun ca rezultatele sunt chiar suprinzator de bune, avand in vedere ca pulsul poate fi supravegheat fara prezenta unor fire sau dispozitive care sa incomodeze soferul.

Va intrebati la ce e bun un asemena scaun?
Este ideal pentru soferii in varsta, mai ales pentru cei care se stiu cu probleme cardiace. Monitorizarea pulsului si interpretarea rezultatelor de catre un soft special ar putea detecta iminenta unui infarct, astfel incat soferul sa cheme ajutor si – foarte important – sa nu fie surprins de aceasta problema in timp ce conduce. Ati mai vazut pe la stiri cate un accident in care... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ video)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.