BMW lucreaza la un sistem de lumini care va reduce drastic momentele in care suntem surprinsi de ceva, noaptea.

BMW este pe val bine de tot la capitolul noi tehnologii de asistare a soferului. Bavarezilor le merge excelent si au bani pentru noi si noi sisteme care fac condusul mai sigur. Acum cateva zile va spuneam despre asistenta pentru virajul la stanga, iar acum va prezint un alt sistem, unul care iti arata pietonii, noaptea, inainte sa-i vezi in lumina farurilor.

Stiti ca BMW are deja sistemul BMW Night Vision, cel care recunoaste pietonii si animalele de pe drum, cu ajutorul unei camera speciale, care “deseneaza” o harta termica a zonei din aria sa de actiune. Practic, mult inainte ca un animal sa-ti apara in lumina farurilor, aceasta camera iti arata, pe un monitor, de la cateva sute de metri, silueta respectivului animal. Si, normal, una este cand te astepti sa vezi ceva si stii deja ce este si alta este cand observi ceva foarte tarziu, care – inevitabil – te va lua prin surprindere.

Bun, atunci te intrebi care este ideea noului sistem, Dynamic Light Spot. Pentru a observa potentialele vietati cu BMW Night Vision trebuie sa urmaresti un monitor, pe care siluetele iti sunt aratate. Asadar, ai putea sa nu privesti monitorul atunci cand trebuie si sa fii suprins de vrei aparitie pe drum. In acest caz, BMW vine cu un semnal mai activ. Dynamic Light Spot lucreaza cu... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.