Ford vrea ca masinile noastre sa-si "vorbeasca" intre ele pe sosea si sa ne anunte ca se pot intalni din greseala, inainte ca noi sa ne dam seama.

Ford testeaza incepand cu primavara acestui an un nou sistem (V2V – Vehicle-to-Vehicle), unul care ar putea reduce semnificativ accidentele. Si asta pentru ca se bazeaza pe o tehnologie care “anticipeaza” situatii imposibil de vazut de catre sofer.

La acest moment, exista in echiparea de serie a mai multor masini sistemul care mentine distanta fata de masina din fata si chiar franeaza automat cand soferul nu este atent si n-o face el insusi. Aceste sisteme merg (nu chiar intotdeauna..), ajuta la evitarea multor ciocniri, mai ales in orase, dar au o limita. Ele nu “vad” dupa colt, ca sa zic asa. Radarul care monitorizeaza distanta o face numai pentru masina din fata, situata in linie dreapta. Atat. Am explicat cum functioneaza sistemul celor de la BMW.

Ei, aceasta tehnologie Ford nu se mai bazeaza pe radar, ci pe un semnal wireless, cu raza scurta, prin care masinile... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ VIDEO).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.