Suntem destul de aproape de momentul in care vom putea lasa volanul in aglomeratiile urbane, masina urmand sa ruleze singura si in siguranta.

Momentul suprem al tehnologiei masinilor este acela cand se vor conduce singure. Adica, te asezi la volan (ma rog, atunci expresia va suna ciudat si arhaic) programezi drumul si citesti ziarul pe iPad. Iar masina va merge singura, legal, printre altele pilotate la fel de automat, pana unde ai nevoie sa ajungi.

Suna la fel de SF ca acum 10 ani, dar incercari se fac. Volkswagen testeaza de aproape un an un sistem nu chiar complicat, bazat pe ceea ce masinile lor ofera deja. Practic, vorbim despre un pilot automat (ei ii spun Temporary Auto Pilot), care are grija si de directie. Oricum pe masini exista deja tempomat-ul care pastreaza distanta fata de masina din fata si franeaza pana la oprire cand e cazul. Deci acest Temporary Auto Pilot se bazeaza pe sistemul amintit anterior si o varianta a sistemului care te avertizeaza cand depasesti marcajul drumului.

Asadar, directia este controlata automat de niste.. citeste mai multe despre sistemul produs de VW pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.