Incurajati de succesul cutiei de viteze DSG cu 6 trepte, cei dela VW vor oferi acest tip de transmisie si in varianta cu 7 trepte.

VW introduce cutia de viteze DSG cu 7 trepteGermanii spun ca aproximativ 25% din clientii modelului Touran au optat pentru cutia DSG, iar aceasta a fost montata pe aproximativ un milion de masini VW. Dealtfel, cutia DSG este foarte apreciata pentru rapiditatea schimbarii treptelor de viteza si, nu in ultimul rand, pentru faptul ca nu vine cu dezavantajele cutiei automate clasice in ceea ce priveste consumul de combustibil si timpii de acceleratie.

VW va introduce intr-o prima faza, pe modelele Golf si Golf Plus, o noua cutie de viteze DSG cu 7 trepte, oferita in paralel cu cea in 6 trepte, de pana acum. Spre deosebire de cea cunoscuta, cu 6 trepte, noua cutie, tot cu dublu ambreiaj, va avea cele doua discuri uscate si nu in baie de ulei, ceea ce duce la o mai buna eficienta.

Noua DSG va fi disponibila initial pe cele doua modele amintite, in combinatie cu propulsoarele 1,4 TSI (122 CP) si 1,9 TDI (90 CP). In comparatie cu cutia DGS cu 6 trepte, cea cu 7 trepte genereaza o economie de 0,7 l/100 km pentru Golf sau Golf Plus cu motorul1,9 TDI.

Pretul in Germania pentru acest tip de transmisie este de 1.750 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.