Mercedes le raspunde celor de la BMW cu un excelent propulsor turbodiesel.

In vara anului trecut BMW prezenta un propulsor mult peste media nivelului de eficienta la acel moment in categoria diesel. Este vorba de un motor de 2 litri, supraalimentat de doua turbine, care reuseste sa dezvolte 204 CP si 400 Nm. Cifre excelente tinand cont de capacitatea cilindri a motorului. Si daca cei peste 100 CP/litru nu impresioneaza (poate) pe toata lumea, consumul mediu de 5,2 litri/100 km sigur o face.

Mercedes ataca BMW la capitolul diesel!Mercedes a simtit ca ramane in urma la acest capitol si s-a apucat de dezvoltarea unei noi generatii de motoare turbodiesel. Primul produs este deja gata si afiseaza aproape aceleasi caracteristici ca motorul bavarezilor.

Mercedes ataca BMW la capitolul diesel!Constructorul german a anuntat ca noul motor va debuta la Paris, standul Mercedes urmand sa puna in valoare o realizare tehnica de exceptie. Propulsorul Mercedes are 2,2 litri cilindree, dezvolta exact 204 CP (cat are si motorul BMW), dar 500 Nm, adica cu 100 Nm mai mult. Consumul mediu are tot aceeasi valoare ca si la BMW: 5,2 litri/100 km. Valorile sunt valabile pentru modelul C 250 CDI BlueEfficiency, care va fi lansat la Paris.

Emisiile de noxe sunt mai mult decat decente pentru acest nivel de putere, doar 138 grame/km.

Modelul C 250 CDI BlueEfficiency accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 7 secunde si ajunge la o viteza maxima de 250 km/h.

Mercedes ataca BMW la capitolul diesel!Germanii intentioneaza sa ofere motorul pe mai multe modele, considerand ca nivelul d eputere si mai ales cuplul fac fata si pe masini mai grele. Desi au anuntat ca acest motor va fi regasit pe E-Klasse si GLK, dar si pe un viitor coupe al berlinei de clasa mare E-Klasse. Mai mult, Mercedes intentioneaza sa ofere motorul si ca o alternativa la cele V6 turbodisel.

Mercedes ataca BMW la capitolul diesel!In cadrul Salonului de la Paris, Mercedes va prezenta noul motor pe o editie speciala a lui C 250 CDI BlueEfficiency, numita Prime Edition, a carei productie va fi de 5.000 de exemplare. In Germania, pretul masinii este de 40.638 euro, cu TVA inclus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.