Manhart Racing are o oferta de nerefuzat, spun ei, pentru familistii pasionati de BMW.

BMW M3 V10 Touring by Manhart RacingTunerii au tot felul de idei ciudate. Pe langa kituri de exterior si kituri pentru motor, unii dintre ei aduc pe piata si ceea ce cred ei ca producatorii au "uitat" sa ofere. De exemplul, Manhart Racing, un tuner german care si-a spus ca, daca tot nu exista in gama BMW un M3 break, de ce sa nu-l faca? Si l-au prezentat, special pentru familistii care vor un M3, dar in combinatie cu un portbagaj pe masura.

BMW M3 V10 Touring by Manhart RacingManhart a numit masina M3 Estate, dar nu ales, cum ar fi fost logic, sa puna sub capota V8-ul de 4 litri de pe actualul M3 Couep si berlina, cu au apelat la urmatorul M. Adica la V10-ele de 5 litri de pe M5/M6. Si nici acest motor nu i-a multumit in totalitate, asa ca au umblat la electronica si au ajus de la cei 507 CP si motorului de serie, la 550 CP. Transmisia este asigurata de cutia SMG cu 7 trepte de pe M5, tot de la bolidul de clasa mare fiind preluat si diferentialul cu alunecare limitata.

Utilizand la limitata capacitatea de aderenta a pneurilor spate, acest M3 Estate accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde si atinge o viteza maxima de 324 km/h. Pentru a afce fata solicitarilor, suspensia este una sport, reglabila, iar franele au fost inlocuite cu unele mai performante, de la Stoptech.

Interiorul a fost dotat cu scaune sport, insertii din fibra de carbon si volan cu LED-uri care indica momentul pentru schimbarea treptelor si timpul realizat pe sfertul de mila.

Can vine vorba de pret, apare o dilema. Germanii pot opera modificarile pe modelul Seria 3 Touring al clientului, dar ofera si masina completa pentru 120.000 de euro. Si la 120.000 de euro esti deja la pretul unui M6. Ba chiar poti avea si-un Ferrari daca mai adaugi cateva mii de euro.

Sursa: WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.