Supercar-ul american a suferit un tratament de crestere a puterii aplicat de germanii de la GeigerCars.

Prezenta destul de rara, Ford GT face parte din elita masinilor de performanta la nivel mondial. Este exemplul perfect prin care americanii arata ca pot face masini care sa stea in acelasi rand cu nume celebre din Europa.
Nu sunt foarte multi tuneri care sa se fi "atins" pana acum de Ford GT, fie pentru faptul ca masina este deja foarte performanta in versiunea de serie, fie pentru ca nu au considerat ca merita, avand in vedere ca europenii prefera marcile de pe batranul continent. Iata ca germanii de la GeigerCars au avut curajul sa modifice o asemenea masina si rezultatul nu e rau deloc.

Masina, propulsata de un V8 de 5,4 litri, supraalimentat, produce acum 701 CP, datorita in principal faptului ca inginerii GeigerCars au inlocuit compresorul cu unul mai performant, capabil sa creasca presiunea de supraalimentare de la 0,8 la 1,25 bar. Electronica reprogramata si filtrul de aer sport, impreuna cu modificarile la sistemul de racire al motorului si a transmisiei completeaza modificarile grupului motopropulsor.

Ford GT modificat de GeigerCars
De asemenea, suspensia ajustabila de la GeigerCars coboara masina cu pana la 60 de mm, iar sistemul d efranare este unul mai performant. Pentru ce s-au facut toate aceste modificari? Pentru 3,5 secunde pana la 100 km/h, 338 km/h viteza maxima (limitata electronic) si o manevrabilitate foarte buna, conform celor de la GeigerCars.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.