Audi poate obtine mult mai mult din propulsoarele diesel pe care le are. Asta a vrut parca sa demonstreze tunerul MTM cu al sau MTM A5 3.0 TDI.

Pe langa un kit estetic inspirat din aspectul sportivei Audi S5, MTM ofera si cateva modificari pentru motorul V6 TDI de 3 litri al lui A5, dar si pentru trenul de rulare. Datorita unui nou soft pentru unitatea de gestiune electronica a motorului, puterea propulsorului a crescut de la 240 CP la 300 CP, iar cuplul maxim a urcat si el de la 500 Nm la 550 Nm. O parte din cresterea in putere se datoreaza si esapamentului special, cu patru tevi de evacuare. Daca clientul nu doreste modificarea esapamentului, puterea motorului se cifreaza la 292 CP.

MTM Audi A5: diesel de 300 CP
Performantele dinamice au crescut pe masura. Viteza maxima este de 265 km/h, iar acceleratia 0-100 km/h se face in 5,9 secunde.

Modificarile mai vizeaza suspensia, care a fost rigidizata si sistemul de franare, care poate opri masina in 35 de metri de la 100 km/h.

MTM Audi A5: diesel de 300 CP
Cu toate ca are cu 54 CP mai putin decat Audi S5, versiunea MTM a lui A5 a reusit sa scoata pe Hockenheim un timp mai bun cu o secunda fata de S5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.