Auto 2 Iulie 2015 18:34
Compania indiana Tata Motors a incheiat un contract cu firma austriaca de automobile Magna Steyr prin care marcile britanice Jaguar si Land Rover vor fi fabricate si in Graz (Austria), informeaza financialexpress.com.

Acordul face parte din strategia Tata Motors de majorare a productiei. "Marea Britanie va ramane centrul nostru de design, inginerie si productie. Parteneriatele de acest fel vor completa operatiunile din Marea Britanie. Aceasta zi marcheaza un alt pas important in construirea unei amprente globale. Acordul ne va permite sa ne extindem gama de modele", a declarat Ralf Speth, presedintele Jaguar Land Rover (JLR).

In ultimii cinci ani, vanzarile companiei britanice au crescut de peste doua ori, pana la 4,642 de milioane de automobile, in timp ce numarul angajatilor s-a dublat si el la peste 35.000. Investitiille s-au cifrat la peste 10 miliarde de lire sterline, banii fiind folositi pentru crearea de noi modele si cheltuieli de capital. De asemenea, compania a investit si in liniile de ansamblare de la fabricile din Castle Bromwich, Halewood si Solihull, care sa faciliteze productia celor 10 modele noi, printre care Jaguar XE, Jaguar F-TYPE, Range Rover Evoque si Land Rover Discovery Sport.

JLR si-a extins productia in strainatate, dupa ce a inaugurat o fabrica de tip joint venture in China, iar o alta unitate, de aceasta data in Brazilia, se afla in faza de constructie, scrie MEDIAFAX.

Tata Motors a achizitionat JLR, care se confrunta cu probleme mari, in 2008, de la compania americana Ford, iar de atunci a imbunatatit vanzarile la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.