Auto 5 Februarie 2016 16:04
Salariul de baza al angajatilor Dacia va creste cu 5%, la nivel de operatori, iar angajatii vor primi o prima de 1.430 lei brut pentru rezultatele din 2015.

Masurile au fost convenite vineri de administratie cu sindicatele uzinei si au fost parte a negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca. "Vineri, 5 februarie 2016, Administratia Automobile Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia au incheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de munca. Partile au convenit cresterea cu 150 de lei (5%) a salariului de baza brut la nivel de operatori. In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2015, in valoare de 1.430 lei brut, acordata in luna mai", a anuntat compania, potrivit MEDIAFAX.

Constructorul auto mentioneaza ca salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decat la sfarsitul anului 2007 si, in 2015, a fost aproape dublu fata de salariul mediu realizat la nivelul economiei nationale. "Muncitori din tari precum Polonia, Slovacia si Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia. Salariul mediu brut realizat la sfarsitul anului 2015 a fost de 4.700 lei, incluzand salariul de baza, vechime/sporuri, ore suplimentare si prime. In plus fata de salariu, angajatii beneficiaza de prime de Pasti, de Craciun si de vacanta (care, in total, reprezinta inca un salariu mediu realizat pe an), masa calda, bonuri de masa, tichete cadou, transport subventionat, asigurare de sanatate, bilete de odihna si tratament si alte ajutoare", noteaza compania.

Dacia a mai aratat ca obiectivul grupului Renault in Romania este a de a pastra competitivitatea industriala, in ceea ce priveste activitatea de fabricatie pe platforma de la Mioveni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.