Auto 8 Februarie 2016 15:07
Volkswagen va oferi pachete generoase de compensatii unui numar de aproximativ 600.000 de clienti din SUA posesori de masini diesel cu emisii peste limita legala.

Producatorul auto german nu s-a decis daca va oferi posesorilor de autoturisme bani, programe de rascumparare a masinilor, repararea acestora sau masini la schimb, a afirmat Kenneth Feinberg, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Reuters. Feinberg a condus anterior fondurile pentru despagubiri infiintate in urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, dupa poluarea cu petrol din Golful Mexic, respectiv dupa accidentele cauzate de anumite defectiuni ale masinilor General Motors.

Volkswagen a amanat vineri publicarea rezultatelor financiare pentru 2015 si a amanat si data pentru adunarea anuala a actionarilor, in contextul eforturilor grupului de a evalua impactul financiar al scandalului emisiilor poluante. Constructorul auto a promis deja sa acorde pachete financiare de 1.000 de dolari mai multor mii de clienti americani afectati de scandalul emisiilor poluante, iar Comisia Europeana si Parlamentul European au cerut grupului sa analizeze o oferta similara si pentru posesorii de astfel de masini din Europa, informeaza MEDIAFAX.

Volkswagen a facut in trimestrul al treilea provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru a acoperi costuri legate de reparatii la nivel global.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.