Auto 13 Mai 2016 14:30
Cota de piata a Volkswagen a scazut pentru a opta luna consecutiva de la debutul scandalului emisiilor, in conditiile in care BMW si Mercedes au castigat teren cu o noua serie de vehicule sport.

Volkswagen a avut o cota de piata in Europa de 25,4% in aprilie, fata de 26,2% in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor furnizate de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile. Cota de piata a Volkswagen in primele patru luni a fost de 23,9%, pentru prima oara cand scade sub 24% din 2011.

Inmatricularile din UE au crescut la nivel general cu 9%, la 1,32 mil. de vehicule, mult peste cresterea de 5,3% a companiei germane, scrie Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

In conditiile in care VW se lupta sa iasa la suprafata din scandalul emisiilor, BMW, Fiat si Daimler au castigat cota de piata in Europa prin niste modele populare de SUV-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.