Auto 4 Iulie 2016 18:15
La finalul saptamanii trecute o stire a facut senzatie pe internet. Pe o autostrada din SUA un sofer de Tesla a murit dupa ce masina s-a izbit de remorca unui camion.

Soferul nu era atent la drum pentru ca masina era in modul „Autopilot” in care se conduce aproape singura, insa de data aceasta software-ul nu a detectat remorca. Tesla scrie in manualul masinii ca Autopilot nu inseamna ca masina se conduce singura, insa cei mai multi nu citesc. In plus, Elon Musk a prezentat cu atat de multa incantare tehnologia, incat cei care au instalat-o o considera mult mai buna decat este in realitate, conform The Verge.

Sistemul Autopilot, lansat in octombrie 2015, functioneaza datorita unui software ce foloseste camere video, senzori, radare, GPS si harti pentru a „vedea” ce se intampla in jurul masinii. Automobilul detecteaza alte masini si franeaza pentru a evita coliziunile, putand sa schimbe si banda de rulare, daca soferul apasa semnalizarea. La destinatie masina „scaneaza” zona din jurul ei, detecteaza un loc de parcare si poate sa parcheze singura.

Accidentul mai arata si ca tehnologia autonoma mai are mult pana sa fie perfecta si aici chiar trebuie sa vorbim despre perfectiune fiindca daca un singur element nu functioneaza intr-un anumit moment, atunci se pot produce accidente mortale, relateaza Financial Times.

Sustinatorii masinilor autonome spun ca oamenii sunt de vina pentru accidente si ca drumurile vor fi 100% sigure cand toate masinile de pe sosele vor fi autonome si vor comunica intr-o retea uriasa.

Cititi continuarea articolului pe 0-100.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.