Auto 13 Iulie 2016 15:45
Centrul a semnat un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care va rezulta in lansarea unui program de masterat in inginerie auto. De asemenea, compania se afla in discutii cu Universitatea Babes-Bolyai.

Centrul de inginerie al Porsche – care este de putin timp operational la Cluj – are sapte angajati, va ajunge la 20 pana la final de an, obiectivul fiind ca efectivele sa creasca pana la cateva sute de angajati, au spus oficialii companiei germane. In doi-trei ani centrul va realiza si parti din soft-urile care se vor regasi pe masinile autonome ce vor fi lansate dupa 2025, spune Malte Radmann, managing director Porsche Engineering Group.

Porsche a deschis centrul de inginerie de la Cluj la final de 2015, acesta fiind operational din acest an. In prezent sunt sapte angajati si se va ajunge la 20 pana la final de an. Compania are insa planuri mari, Radmann spunand ca in cativa ani s-ar putea ajunge la cateva sute de oameni la Cluj.

Tinand cont ca Porsche are 1.000 de angajati pe divizia de inginerie la nivel mondial, daca la Cluj se va ajunge la cateva sute de angajati Romania ar deveni esentiala in cadrul Porsche pe partea de inginerie, relateaza 0-100.ro.

„Exista foarte mare probabilitate ca lucrurile dezvoltate la Cluj sa ajunga pe viitoarea generatie Panamera”, spune Dirk Lappe, managing director Porsche Engineering Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.