Auto 8 Decembrie 2016 17:00
Art Basel si BMW isi continua initiativa comuna de recunoastere si sustinere a artistilor in curs de afirmare din intreaga lume prin anuntarea finalistilor pentru BMW Art Journey - anuntul a fost facut in cadrul Art Basel Miami Beach. Asemenea unui studio mobil, BMW Art Journey pot duce artistii aproape oriunde in lume pentru a dezvolta noi idei si pentru a crea noi proiecte.

Art Basel si BMW isi continua initiativa comuna de recunoastere si sustinere a artistilor in curs de afirmare din intreaga lume prin anuntarea finalistilor pentru BMW Art Journey - anuntul a fost facut in cadrul Art Basel Miami Beach. Asemenea unui studio mobil, BMW Art Journey pot duce artistii aproape oriunde in lume pentru a dezvolta noi idei si pentru a crea noi proiecte, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Acum, un juriu de specialitate a anuntat urmatorii trei finalisti din randul artistilor ce au expus in cadrul sectiunii Positions, rezervata artistilor in curs de afirmare la expozitia Art Basel Miami Beach:

Max Hooper Schneider (nascut in 1982) traieste si lucreaza in Los Angeles. A studiat biologia si peisajul arhitectural la Universitatea Harvard, iar munca lui este rezultatul a ceva ce poate fi descris ca fiind "experimentare recalcitranta". In practica, el acorda atentie in mod special relatiei in evolutie dintre filozofie si natura. La editia din acest an a Art Basel Miami Beach, Schneider a prezentat o instalatie ce a constat dintr-un grup de lucrari ce functioneaza ca o clasificare a obiectelor. Expozitiile solo ale lui Schneider includ Kayne Griffin Corcoran (Los Angeles) si Federico Vavassori (Milano). Recent, el a expus in expozitii de grup la Art Foundation (Londra) si Galeria Nicodim (Bucuresti).

Maggie Lee (nascuta in 1987) traieste si lucreaza in Brooklyn (New York). Artistul american de origine taiwaneza a obtinut licenta in Printmaking, in 2009, la Institutul Pratt. In cadrul Art Basel Miami Beach, artista multimedia a prezentat o instalatie captivanta de lucrari noi in formate diferite, conceputa sub forma dormitorului unei adolescente, unde fiecare obiect este o lucrare individuala, inclusiv televizor, sculpturi suspendate si lucrari pe zid care combina elemente in colaj si creeaza o experienta multistratificata. Expozitiile solo ale lui Lee includ 356 Mission (Los Angeles), Real Fine Arts (New York) si Ladybug House (San Francisco). Expozitiile de grup recente includ Whitney Museum (New York) si SCHLOSS (Oslo).

Beto Shwafaty (nascut in 1977) traieste si lucreaza in Brazilia. In 2015, el a primit Premiul FOCO Bradesco/ArtRio, precum si Premiul ICCo/SP-Arte. El dezvolta o practica bazata pe cercetare a spatiilor, istoriilor si vizualurilor. Expozitia lui Shwafaty de la Art Basel Miami Beach a continut o instalatie de video, sculptura, obiecte si materiale tiparite pentru a compune un ecran care evoca aspecte legate de gestionarea terenurilor, a populatiei, a imaginii politice si a esteticii. Expozitiile lui solo includ City Museum (São Paulo) si Lampione (Frankfurt am Main).

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Acum, cei trei artisti sunt invitati sa-si prezinte propunerile care descriu calatoria ideala in viziunea lor. Castigatorul va fi anuntat la inceputul primaverii 2017.

Membrii juriului de specialitate din Miami Beach au fost:

  • Massimiliano Gioni, director artistic al New Museum (New York);
  • Gabriele Horn, director al Berlin Biennale (Berlin)
  • Victoria Noorthoorn, director al Muzeului de Arta Moderna (Buenos Aires);
  • Bisi Silva, director al Centrului pentru Arta Contemporana (Lagos);
  • Philip Tinari, director al Centrului Ullens pentru Arta Contemporana, Beijing).

"Juriul a fost foarte atras de calitatea prezentarilor din acest an de la sectiunea Positions. Diversitatea - geografica si conceptuala - artistilor si galeriilor ce au participat a permis o prezentare generala singulara si energizanta a artei emergente din prezent. Ca intotdeauna cand esti pus in fata cu asemenea artisti deosebiti, alegerea a fost foarte dificila, dar decizia juriului a fost unanima cu privire la cei trei artisti", a declarat juriul.
Citeste si:
Test Drive BMW M235i xDrive - Spirit alpin
Test Drive BMW M235i xDrive -...

In colaborare cu artistul castigator, calatoria va fi documentata si fi impartasita publicului prin publicatii, online si social media.

Pe parcursul expozitiei din acest an gazduita in Miami Beach, Abigail Reynolds, cea mai recenta castigatoare a BMW Art Journey, a prezentat primele lucrari pe care le-a creat din calatoriile sale. In BMW Lounge au fost expuse fotografii care au documentat prima etapa a calatoriei ei, in care a explorat librariile disparute de-a lungul Drumului Matasii.

Cea mai recenta editie a seriei de carti BMW Art Journey, "For whom the Bell Tolls", a fost si ea prezentata la expozitie. Cartea ofera introspectie in BMW Art Journey a lui Samson Young si contine jurnalul de calatorie al artistului, cu reflectiile si descrierile sale asupra locurilor vizitate in 12 tari din cinci continente. Inclusa in volum este o serie de schite sonore, care evoca peisajul acustic al clopotelor, alaturi de o brosura pentru plimbarea multimedia pe care Young a gazduita la expozitia Art Basel Hong Kong din 2016.

Citeste si:
OFICIAL: Acesta este noul BMW Seria 5. Versiune electrică i5, cu...
OFICIAL: Acesta este noul BMW...

Lansata in 2015, BMW Art Journey este o colaborare la nivel global intre Art Basel si BMW, care a fost creata pentru recunoasterea si sustinerea artistilor in curs de afirmare din intreaga lume. Acest premiu unic este deschis artistilor care isi prezinta lucrarile in cadrul sectiunilor Discoveries de la Hong Kong, respectiv Positions de la Miami Beach. Doua jurii, compuse din specialisti de renume international, aleg finalistii de la fiecare sectiune, care ulterior sunt invitati sa-si prezinte propunerile pentru o calatorie al carei scop este dezvoltarea ideilor si a activitatii lor artistice.

In ultimii ani, angajamentul Art Basel fata de lumea artei a fost extins dincolo de expozitiile de arta. In 2014, Art Basel a lansat propria Initiativa de Crowdfunding, in colaborare cu Kickstarter, ceea ce a contribuit la catalizarea sprijinului atat de necesar pentru proiecte de arta non-comerciale remarcabile din lume si a contribuit la strangerea a peste un milion de dolari pentru toate proiectele creative de pe mapamond.

Citeste si:
Apariție surpriză: BMW Z4 Touring Coupe este un urmaș al vechiului...
Apariție surpriză: BMW Z4...

De aproape 50 de ani, BMW Group a initiat si s-a implicat in peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. In Romania, BMW a consolidat parteneriate de traditie cu Festivalul de muzica de camera SoNoRo sau Les Films de Cannes à Bucarest. La nivel national, prin reteaua de dealeri BMW, sunt sutinute o gama larga de proiecte culturale, asa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.