Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS), organizatia care evalueaza siguranta automobielor in USA, a desemnat modelele BMW X1 si BMW Seria 2 Coupe ca fiind "Top Safety Pick”. Pentru a obtine aceasta evaluare, un automobil trebuie sa primeasca o serie de calificative bune in cinci teste de impact diferite - impact frontal redus, impact frontal moderat, lateral, rezistenta acoperisului si protectie a capului, printre alte considerente.

Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS), organizatia care evalueaza siguranta automobielor in USA, a desemnat modelele BMW X1 si BMW Seria 2 Coupe ca fiind "Top Safety Pick”. Pentru a obtine aceasta evaluare, un automobil trebuie sa primeasca o serie de calificative bune in cinci teste de impact diferite - impact frontal redus, impact frontal moderat, lateral, rezistenta acoperisului si protectie a capului, printre alte considerente, arata BMW intr-un comunicat remis 9AM.ro.

BMW X1 a fost premiat pentru al doilea an consecutiv de catre IIHS si a fost apreciat pentru caroserie si designul structurii, ceea ce a sustinut performantele sale in testul de impact frontal redus. BMW X1 continua succesul generatiei anterioare prin incorporarea unui interior mai spatios, a unei eficiente mai mari si a tehnologiei din avanposturile inovatiei.

De la lansarea sa in 2014, BMW Seria 2 Coupe a fost apreciat de IIHS in fiecare an, astfel ca a adunat patru aparitii consecutive. Seria 2 a fost apreciat pentru integritatea structurii caroseriei, primind un calificativ de top la toate testele de impact.

Sistemul de prevenire a impactului frontal, disponibil la BMW X1 si BMW Seria 2, a primit un calificativ foarte bun din partea IIHS. In testele pe circuit, la o viteza de 12 mph (19,3 km/h), viteza de impact a fost redusa in medie cu 10 mph (16,09 km/h). In testul efectuat la 25 mph (40,23 km/h), viteza de impact a fost redusa cu 7 mph (11,26 km/h). Sistemul include o componenta de avertizare asupra coliziunii frontale, care indeplineste criteriul National Highways Traffic Safety Administration (Administratiei Nationale de Siguranta a Traficului pe Autostrazi).

BMW X1 si BMW Seria 2, in versiune 2017, ofera un nivel inalt al dotarilor standard de siguranta, care includ eCall, BMW TeleService, Dynamic Stability Control, Brake Dry Assist, Cornering Brake Control si Dynamic Traction Control. Sunt disponibile si dotari optionale precum Lane Departure Warning, Frontal Collision Warning cu Pedestrian Warning si City Collision Mitigation.

Citeste si:
Povestea lui BMW X1: Cum s-a născut cel mai mic SUV al bavarezilor
Povestea lui BMW X1: Cum s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.