MINI John Cooper Works Clubman, modelul care si-a facut debutul international la Salonul Auto de la Paris, poate deja sa fie comandat in toate pietele din Europa. Pretul de inceput al noului model este de 30700 Euro fara TVA.

Odata cu premiera noului MINI John Cooper Works Clubman, marca britanica premium sarbatoreste lansarea primului model John Cooper Works din segmentul compact premium. Noul MINI John Cooper Works Clubman combina sportivitatea extrovertita cu cel mai inalt nivel de spatiu, caracter practic cotidian si potrivire pentru calatorii lungi existent vreodata la un model al marcii. Noul model beneficiaza de tehnologie a suspensiei ce a fost dezvoltata pe baza experientei in motorsport acumulata de-a lungul anilor, de sistem de tractiune integrala ALL4 in echiparea standard si de un interior versatil - toate acestea permit o flexibilitate unica in ceea ce priveste proprietatile de condus si functionalitatea.

MINI John Cooper Works Clubman, modelul care si-a facut debutul international la Salonul Auto de la Paris, poate deja sa fie comandat in toate pietele din Europa. Pretul de inceput al noului model este de 30700 Euro fara TVA. Alaturi de performante de top, noul model vine si cu o gama larga de dotari standard care include faruri LED, MINI Driving Modes (moduri de condus MINI), Park Distance Control (controlul distantei de parcare), Comfort Access, Radio MINI Visual Boost, butoane multifunctionale pe volan si tempomat cu functie de franare.

Noul model aduce si prima combinatie intre actualul motor de 2,0 litri, pe benzina, ce a fost dezvoltat pentru modelele John Cooper Works cu noua generatie a sistemului de tractiune integrala ALL4. Motorul cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo Technology, dezvolta o putere maxima de 170 kW/231 CP, ceea ce face ca nivelul puterii sa fie mai mare cu 29 kW/39 CP decat cel oferit de MINI Cooper S Clubman. Noua versiune a sistemului ALL4 beneficiaza de o optimizare a masei si a eficientei gratie reglarii electrohidraulice. Noul MINI John Cooper Works Clubman dispune in echiparea standard de transmisie manuala cu sase trepte, dar optional poate fi comandata si transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Prin urmare, consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU este de 7,4 l/100 km (cu transmisie automata: 6,8 l/100 km), in timp ce emisiile CO2 combinate sunt de 168 g/km (154 g/km).

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Noul MINI John Cooper Works Clubman se distinge prin performantele unice, caracteristicile fascinante si dezvoltarea puternic emotionala a acusticii. Prin transmisia puterii, optimizata din punct de vedere al tractiunii, catre cele patru roti, automobilul reuseste un sprint de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde (cu transmisie automata: 6,3 secunde). Modelul din segmentul compact premium beneficiaza, in echiparea standardm de sistem sport de evacuare, sistem sport de franare Brembo, jante John Cooper Works din aliaj usor, de 18 toli, cu design Black Grip Spoke, dar si de Dynamic Stability Control DSC (control dinamic al stabilitatii) ce include Dynamic Traction Control DTC (control dinamic al tractiunii), EDLC (Electronic Differential Lock Control / control electronic al diferentialului) si Performance Control. Pe lista de optionale se regasesc Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) si jantele din aliaj usor, de 19 toli.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Conceptul shooting brake inovator este unic in segmentul compact si beneficiaza de o interpretare intr-un stil sportiv, provocator. La aceasta contribuie si silueta extinsa dinamic, cu linia lunga a acoperisului, cele patru usi laterale, precum si spatele vertical, cu traditionalele usi divizate. Imbunatatirea la nivelul proprietatilor aerodinamice este adusa de Air Curtains si Air Breathers, dar si de alte particularitati de design specifice pentru modelele John Cooper Works. Sectiunea frontala se distinge prin prizele de aer foarte mari, dispuse la spre exterior, care au luat locul luminilor de parcare si al proiectoarelor de ceata. Sportivitatea automobilului este evidenta si datorita pragurilor laterale, specifice modelului. Spatele lat atrage prin sistemul de evacuare sport, care se termina cu tevile de esapament duble, de forma conica, integrate, dar si prin spoilerul John Cooper Works. Grila hexagonala a radiatorului are un model in structura de fagure si un element transversal in nuanta Chili Red, la care se adauga logo-ul John Cooper Works, pe care il regasim si pe hublouri sau in spate. Caroseria este finisata in nuanta Rebel Green, cu finisaje contrastante de culoare rosie - acoperisul si capacele oglinzilor retrovizoare. Designul poate fi accentuat prin benzile sport de culoare rosie sau neagra, care sunt disponibile optional, exclusiv pentru modelele John Cooper Works.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

La interior, noul MINI John Cooper Works Clubman isi rasfata ocupantii cu cinci locuri integrale, in timp ce spatiul portbagajului este de 360 de litri. In cazul in care este nevoie de mai mult spatiu, rabatarea spatarului banchetei - facilitate disponibila optional in raport 40:20:40, extinde volumului portbagajului pana la un maximum de 1.250 de litri. In echiparea standard, usile divizate din spate se pot deschide touchless, in timp ce lista de optiuni include pachetul de stocare, sinele pentru acoperis si carligul de remorcare cu cap detasabil.

Conceptul high-end de afisare si operare include panou de instrumente pe coloana de directie, traditionalul instrument centra cu monitor color de 6,5 toli (16,51 cm) care este disponibil, dar si cu o varianta optionala de 8,8 toli (22,35 cm). Seria de comutatoare includ un buton start/stop pentru pornirea/oprirea fara cheie a motorului. Pe consola centrala se regasesc cotiera, controlerul MINI, butonul pentru frana electrica de parcare, facilitatile de depozitare si doua suporturi pentru pahare. Pe lista de dotari optionale se regaseste si MINI Head-Up-Display cu afisare de continut specific John Cooper Works.

Citeste si:
Facturile mari la curent au speriat până și autoritățile. La...
Facturile mari la curent au...

Designul interior caracteristic aminteste de stilul unei masini sport si include scaune sport John Cooper Works acoperite cu stofa/Dinamica si Carbon Black, cu tetiere integrate, dar si finisaje John Cooper Works pentru pragurile usilor sau tapiterie a acoperisului in nuanta antracit. Volan John Cooper Works imbracat in piele, cu butoane multifunctionale, ofera clapete de schimbare a vitezelor atunci cand automobilul este comandat cu transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Lista dotarilor este completata de schimbatorul sau selectorul de viteze, afisajul de cockpit cu design specific modelului, dar si pedale si sprijin pentru picior din otel inoxidabil.

Structura caroseriei a fost optimizata in ceea ce priveste masa si reactia la impact. Masurile standarde de siguranta includ airbaguri frontale si laterale, airbaguri laterale tip cortina, sistem de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii in spate - optional si pentru locul pasagerului din fata -, afisarea a presiunii anvelopelor, precum si Intelligent Emergency Call (apel inteligent de urgenta) si avertizare de coliziune cu functie de franare in oras. Cand vorbim de iluminare, noul MINI John Cooper Works Clubman dispune de faruri LED cu lumini de zi LED, semnalizatoare si stopuri LED de culoare alba, in timp ce dotarile optionale includ distributie adaptiva a luminii si lumini unghiulare.

In ceea ce priveste sistemele de asistare a conducatorului, toate care sunt disponibile pentru noul MINI Clubman sunt acum disponibile si pentru modelul John Cooper Works: senzor de ploaie cu activare automata a fazei de intalnire, Parking Assistant (asistent la parcare), camera pentru mers inapoi si Driving Assistant ce include tempomat activ bazat pe camera video, avertizare de coliziune si pietoni cu functie de franare initiala, asistent al fazei lungi si detectare a indicatoarelor rutiere.

Pentru confort, dotarile standard includ aer conditionat si Radio MINI Visual Boost cu monitor color de 6,5 toli (16,51 cm), conexiune USB, conexiune AUX-IN si facilitate hands-free cu interfata Bluetooth. Pentru un plus de placere a condusului si confort, lista vasta de optiuni include aer conditionat automat cu reglare pe doua zone, acoperis panoramic din sticla, suprafata a scaunelor acoperita cu Dinamica/piele, incalzire a scaunelor, pachetul MINI Excitement (cuprinde inel LED pentru instrumentul central, lumini ambientale cu ajustarea culorilor si proiectie a logo-ului MINI din oglinda retrovizoare de pe partea conducatorului la deschiderea si inchiderea usii), oglinzi retrovizoare incalzite si rabatabile, functie automata de antiorbire pentru oglinzile retrovizoare, parbriz incalzit, sistem de sonorizare Harmon Kardon, sistem de alarma ce include indicator LED de stare, de culoare rosie, in antena de pe acoperis, sistem de navigatie MINI si pachet de echipamente Wired (include sistem de navigatie Professional, operare prin MINI Touch Controller si monitor de 8,8 toli/22,35 cm cu functie tactila).

Pe langa echiparea standard, noul sportiv al gamei MINI Clubman ofera optiuni suplimentare de personalizare pentru exterior si interior in stilul distinctiv al MINI si John Cooper Works: benzi sport, capace cromate pentru oglinzile retrovizoare, interior Chrome Line, pachet de lumini, volan sport MINI Yours imbracat in piele si stiluri de interior MINI Yours in trei variante.

Cand vine vorba de functiile MINI Connected pentru infotainment in automobil, MINI John Cooper Works Clubman este mai mult decat ofertant. Intelligent Emergency Call (apel inteligent de urgenta) si MINI TeleServices pot fi utilizate cu ajutorul unui card SIM instalat permanent. Mai mult, gama de aplicatii pentru integrare in automobil prin intermediul unui smartphone este actualizata constant. Ca asistent personal de mobilitate, MINI Connected App ofera o multitudine de functii in automobil prin intermediul smartphone-ului: memento pentru intalniri, calcularea timpului de calatorie pe baza actualelor date de trafic, navigatie pietonala spre parcare, orientare pe traseu, cautarea statiilor de alimentare si a parcarilor, navigatie "last mile" spre punctul de intalnire, servicii bazate pe internet pentru utilizarea ofertelor de entertainment precum Stitcher, Amazon Music, Deezer, Audiobooks de la Audible, , TuneIn, Glympse si Life360. Modelul este compatibil si cu aplicatii precum Napster/Rhapsody sau Spotify, dar acestea nu sunt disponibile in App Store si Google Play in Romania.

Motoare, date de performanta, consum si emisii:

MINI John Cooper Works Clubman: motor pe benzina, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injectie directa, control complet variabil al supapelor, control variabil al arborelui cu came), capacitate: 1.998 cmc, putere: 170 kW/231 CP intre 5.000 si 6.000 rpm, cuplu maxim: 350 Nm intre 1.450 si 4.800 rpm, acceleratie (0-100 km/h): 6,3 secunde (transmisie automata: 6,3 secunde), viteza maxima: 238 km/h (238 km/h), consum mediu de combustibil: 7,4 l/100 km (6,8 l/100 km), emisii CO2: 168 g/km (154 g/km), standard de emisii: EU6.

Dimensiuni exterioare:

Lungime: 4.253 milimetri
Latime: 1.800 milimetri
Inaltime: 1.441 milimetri
Ampatament: 2.670 milimetri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.