Grupul PSA este in discutii pentru o eventuala preluare a Opel de la General Motors, a confirmat un purtator de cuvant al companiei franceze. Cele doua grupuri au mai avut colaborari in trecut si, daca fuziunea se va produce, compania rezultata va avea 16% din piata auto europeana.

Bertrand Blaise, purtator de cuvant la Peugeot-Citroen, a confirmat ca PSA exploreaza o serie de initiative strategice cu Opel, inclusiv o potentiala achizitie.

Reuters si Bloomberg au scris pe surse despre discutii, fiind posibil ca un anunt de fuziune sa fie facut in cateva zile.

Cele doua grupuri au impreuna 16% din piata auto europeana, doar grupul german Volkswagen avand mai mult (24%). In noua companie, Peugeot-Citroen ar detine probabil controlul, dat fiind ca are operatiuni europene mai mari decat Opel (francezii au 9,5% din piata, iar germanii au 6,7%).

Este de asteptat sa urmeze si concedieri, dat fiind ca ceke doua grupuri vor incerca sa puna la comun productia in cat mai multe uzine.

Opel, divizia europeana a General Motors, a fost la un pas de a fi vanduta sau inchisa in 2009 cand GM a intrat in procedura de faliment in SUA. Grupul a pastrat insa Opel si importanta diviziei a crescut dupa ce GM a decis sa scoata Chevrolet de pe piata europeana, in 2015. Opel este pe pierdere de cativa ani, anul trecut avand pierderi de 257 milioane dolari, fata de 813 milioane dolari in 2015.

Cele doua grupuri au si productie in comun, iar in 2013 au discutat pentru a face un parteneriat extins care insa nu s-a concretizat decat prin vanzarea a 7% din actiunile GM catre PSA, conform HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.