Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de catre compania Uber, solutia Curtii de Apel Cluj, care a fost data joi, vizeaza o decizie temporara care interzicea functionarea serviciului Uber in Cluj-Napoca.

„Decizia (...) Curtii de Apel din Cluj este una definitiva, dupa doua decizii favorabile dar temporare, si permite serviciului Uber sa functioneze fara nicio problema in Cluj. Odata ce va incepe procesul pe fond, vom continua sa sustinem argumentele conform carora Uber, un serviciu inca nedefinit, este benefic atat pentru consumatori, cat si pentru intreaga industrie”, a spus Ioana Hrisafi, avocat.

Ordonanta emisa de catre Tribunalul Specializat Cluj, care prevedea interzicerea serviciului Uber cel putin pana la definitivarea procesului pe fond in care o asociatie locala de taxi acuza compania de ride-sharing de concurenta neloiala, a fost respinsa pe motiv ca firma de taximetrie nu are calitate procesuala.

„Respinge cererea de ordonanta presedintiala formulata de reclamanta Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitatii procesuale active si pasive, respectiv a interesului. Respinge cererea intimatei de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecata. Decizia este definitiva si executorie”, se arata in decizia Curtii citata de Digi24.

Taximetristii au anuntat prin intermediul unei platforme de socializare ca vor recurge la proteste in strada.