Odata cu primele imagini ale noului Eclipse Cross, Mitsubishi a scos la iveala si detaliile tehnice ale noii masini.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) este pe cale de a introduce noul SUV Compact Eclipse Cross la nivel international in cadrul Salonului Auto International de la Geneva care va avea loc intre 7 si 19 martie. Eclipse Cross este un model strategic global care va fi introdus intai in Europa in toamna acestui an, iar apoi in Japonia, America de Nord, Australia si alte regiuni.

Noul SUV compact coupe Eclipse Cross se va alatura gamei globale MMC de SUV-uri crossover: SUV-ul compact ASX2 si SUV-urilor medii Outlander si Outlander PHEV.

Eclipse Cross este o fuziune intre aspectul unui coupe si mobilitatea dinamica a unui SUV cu stilul si performantele proprii Mitsubishi. Alte caracteristici distinctive sunt design-ul ce motiveaza soferul sa se urce la volan si sa plece, conectivitatea ce te impinge spre noi aventuri si tehnologia de control pe toate rotile, care furnizeaza senzatia linistitoare din timpul condusului ce promite o experienta placuta, mai relateaza constructorul in comunicatul remis 9AM.ro.

Potrivit temei sale de dezvoltare, "Shape of Inspiration - Forma Inspiratiei", Eclipse Cross incorporeaza urmatoarele caracteristici pentru a furniza o experienta care inspira si satisface mintile iscoditoare ale tuturor celor care doresc sa se bucure de viata in mod inteligent si activ.

Design care te imbie la actiune

Forma clara si dinamica de coupe Mitsubishi se distinge prin: profilul conic cu conturul distinctiv si caracterul puternic; geamul din spate adanc inclinat spre fata; forma usii portbagajului si consola scurta din spate si aparatoarele musculoase care te duc cu gandul la imaginea unui atlet puternic.

Conceptul MMC al designului frontal Dynamic Shield (Scut Dinamic) face referire la forma scutului protector obtinuta vizual de zona centrala neagra ce reprezinta o grila neagra de radiator, simbolizand performantele masinii. Zona neagra este invaluita din trei directii - din partea stanga, dreapta si de jos in sus. Scutul Dinamic exprima functionalitatea frontului si spatelui in rolul sau de protejare a oamenilor si a masinii.

Citeste si:
Noua generație Mitsubishi L200: design nou și motorizări diesel cu...
Noua generație Mitsubishi...

Designul agresiv al spatelui se distinge prin stilul aproape cubist creat in jurul luminilor din spate montate la inaltime si alungite si prin divizarea orizontala a geamului din spate inclinat spre fata in doua portiuni. Cand sunt aprinse, luminile tubulare LED pentru frana si stopul central LED montat la inaltime formeaza o bara unica de lumini dispusa pe tot spatele, conferind vehiculului Eclipse Cross un aspect ghemuit si stabil din spate.

O noua culoare rosie de caroserie se alatura paletei. Sunt aplicate intai straturile standard argintiu si transparent si apoi lipite prin ardere. Apoi se aplica un rosu semi-transparent si un strat transparent, lipite si ele prin ardere. Saturatia ridicata a culorii si intensitatea create ofera o finisare de inalt rafinament.

Bordul orizontal, ornamentele argintii si schema de culori monotona negru/argintiu creeaza un interior rafinat care este in acelasi timp dinamic si sportiv. Cu sistemul sau audio cu afisaj subtire si afisajul la nivelul ochilor, habitaclul futurist emotioneaza soferul vehiculului.

Citeste si:
Facturile mari la curent au speriat până și autoritățile. La...
Facturile mari la curent au...

Maximizand utilitatea spatiului pentru bagaje fara a afecta forma stilata de coupe-SUV, bancheta din spate e divizata 60:40 cu reglare prin glisare si inclinare. Pe langa faptul ca pasagerii din spate au suficient spatiu la picioare, acestia pot sa adopte pozitia favorita si sa se bucure de drumurile lungi avand mult spatiu in zona superioara, in ciuda unei siluete a vehiculului care coboara spre spate.

Conectivitatea inspira la noi si distractive aventuri

Eclipse Cross este dotat cu sistem Smartphone Link Display Audio, un touchpad controller si afisaj la nivelul ochilor (HUD) care permite soferului sa se ocupe si sa interpreteze diverse tipuri de informatii mai usor si mai in siguranta.

Smartphone Link Display Audio suporta Apple CarPlay, cel mai inteligent si mai sigur mod de a utiliza iPhone in masina. Soferul poate folosi Siri sau SDA pentru a obtine instructiuni, pentru a efectua si primi apeluri, pentru a accesa mesaje text si a asculta muzica, totul intr-un mod care ii permite sa ramana concentrat la sosea. SDA suporta si platforma Android AutoTM, care furnizeaza operarea controlata de voce a Google Maps, muzica si alte aplicatii.

Citeste si:
Imagini complete in avanpremiera cu noul Mitsubishi Eclipse Cross
Imagini complete in...

Amplasarea touchpad controller in consola centrala permite soferului sa foloseasca SDA cu usurinta si fara a fi nevoie sa schimbe pozitia.

Afisajul de la nivelul ochilor (HUD) face condusul mai sigur prezentand viteza vehiculului, date de la sistemele de siguranta active si alte informatii necesare intr-un "eye-box" ce minimizeaza miscarea ochilor si ofera lizibilitate instant.

Un drum placut si stabil cu tehnologia de control pe toate rotile (S-AWC)

Eclipse Cross foloseste un sistem 4WD care furnizeaza un cuplu optim catre rotile din spate, in functie de situatie si de conditiile de drum. Sistemul include functia MMC de control al dinamicii vehiculului Super All-wheel Control (S-AWC), care acum dispune de AYC*7 activat de frane.

Adaugarea unui lonjeron in 3 puncte in fata si utilizarea strategica a legaturii structurale in spate in particular a imbunatatit rigiditatea caroseriei. Caroseria mai rezistenta si optimizarea detaliilor suspensiei conduc la o manevrare exacta si o stabilitate superioara a vehiculului. Eclipse Cross este oferit cu doua sisteme de propulsie care onoreaza un coupe-SUV stilat in furnizarea echilibrului corect intre forta si performante de mediu. Noul motor pe benzina 1,5L turbo-alimentat, cu injectie directa este combinat cu o noua transmisie CVT cu 8 viteze cu functie Sport Mode. Motorul diesel de 2,2 L common rail cu injectie directa turbo-alimentat dezvoltat special pentru Eclipse Cross este cuplat cu o noua transmisie automata cu 8 viteze. Ambele combinatii ale sistemului de propulsie ofera conducatorului auto o experienta intensa.

Specificatii Eclipse Cross

  • Lungime x latime x inaltime (mm) 4405 x 1805 x 1685
  • Ampatament (mm) 2670
  • Ecartament fata/spate (mm) 1545 / 1545
  • Motor si transmisie 1,5L injectie directa turbo benzina / CVT sau 2,2L diesel turbo/ 8-speed AT
  • Mod de condus 4WD(4x4) controlat electric
Citeste si:
Am văzut pe viu noua Skoda Kodiaq: 5 lucruri despre cel mai mare...
Am văzut pe viu noua Skoda...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.