Auto 5 Mai 2017 13:04
Dacia a lansat in Romania o versiune de Duster cu cutie automata EDC si o serie limitata denumita Explorer care este disponibila pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy si Duster.

Duster EDC cu motor 1.5 dCI 109 CP in gradul de echipare Laureate costa 16.550 euro. Dacia vinde de cativa ani masini cu cutie automata in tarile din Orientul Mijlociu, insa in tara le lanseaza acum, desi luase in discutie acest lucru inca de acum cativa ani.

Pentru prima oara, Dacia include in oferta modelului Duster o cutie de viteze automata. Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) este cu dublu ambreiaj si 6 trepte

"Transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate", spun cei de la Dacia, conform HotNews.

Tehnologia utilizata garanteaza o buna reactivitate, actionand alternativ sistemele de ambreiaj corespunzatoare treptelor pare si impare. Datorita intervalului scurt de actionare a ambreiajului, cuplul este transmis fara intrerupere, ceea ce asigura o schimbare a vitezelor excelenta si un confort deosebit pentru sofer.

Functia de demaraj specific (crawling) asigura un plus de confort in traficul aglomerat si faciliteaza manevrele delicate (cum ar fi parcarea), mai spune compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.